zondag, 17 december 2017

Voordracht “Rhodos” bij Vl@s Bredene

Geplaatst door cattoir op 7 oktober 2017

Op donderdag 26 oktober 2017 om 14.30 uur organiseren de ‘Vlaamse actieve senioren Bredene’ de voordracht “RHODOS – de architectuur-erfenis van 3000 jaar geschiedenis”.

De voordracht wordt ons gebracht door Dr. Herbert Plovie van “Arte 4” aan de hand van een Power Point-presentatie met 450 dia’s. Dr. Herbert Plovie zal ons voor een verkenning meenemen naar dit prachtig Grieks eiland. Het zijn geen kiekjes van stranden of zwembaden of mega-hotels of all-in bars.

rhodos

Hij toont ons het eiland Rhodos en de hoofdstad Rhodos, waar de Antieke Grieken, de Romeinen, de Byzantijnen, de Johannieter-Orde, de Osmanen en de Italianen prachtige gebouwen hebben nagelaten. Aan de hand daarvan doet hij ons alle “geheimen” van dit prachtig eiland uit de doeken.

Hij geeft ons antwoorden op vragen die de reisbureaus ons verschuldigd blijven. Wij krijgen een antwoord op o.a. vragen zoals: Waar ligt de basis van ons huidig zeerecht? Waarom heet de luchthaven Diagoras? Waarom zijn sommige bolwerken rond en andere vierkant? Hoe kwam de Johannieter-Orde (Orde van Malta) in Rhodos terecht? Voor wie werd de ruïne van het Grootmeesterpaleis gerestaureerd? Waarom krijgen zoveel kinderen op Rhodos een voornaam die alleen op Rhodos voorkomt? Waar stond nu eigenlijk het wereldwonder “de kolossos van Rhodos”?

Een enige gelegenheid om de “andere kant” van Rhodos te zien of misschien om uw trip naar het eiland van Helios, de zonnegod, voor te bereiden.

De voordracht door Dr. Herbert Plovie gaat door in POC De Caproen, Breendonklaan 2a te 8450 Bredene. De toegangsprijs bedraagt € 5 voor leden en € 8 voor niet-leden. Eén koffie of thee inbegrepen.
Inlichtingen bij de secretaris Erik Verhaeghe: GSM 0477/53.91.94 of verhaeghe.erik@telenet.be.

Voeg een reactie toe

Please copy the string zOvtd7 to the field below: