zondag, 17 december 2017

Subsidies voor nieuw woonzorgcentrum

Geplaatst door cattoir op 7 december 2017

Het OCMW-bestuur krijgt voor het nieuwe woonzorgcentrum een subsidie ten bedrage van 1.011.220,46 EUR. Eerder dit najaar werd het perceel algemene aannemingen aan de firma Strabag nv uit Ledegem gegund voor realisatie van het nieuwbouwproject WZC Jacky Maes. Hiermee worden opnieuw duidelijke stappen gezet richting de realisatie van het project.

woonzorgcentrum

De goedkeuring en subsidiebelofte van ruim een miljoen euro voor de realisatie van het dagverzorgingscentrum en het lokaal dienstencentrum betekent voor het OCMW financieel een flinke duw in de rug. Al blijft dit project één van de grootste die de gemeente Bredene ooit zal uitvoeren.

De werken voor het nieuwbouwproject WZC Jacky Maes nemen officieel een aanvang op 22 januari a.s. De uitvoeringstermijn voor het totale project bedraagt iets minder dan 4 jaar . Dit project omvat naast de realisatie van 150 rustoordbedden ook een dagverzorgingscentrum en een lokaal dienstencentrum.
Het dagverzorgingscentrum met een opnamecapaciteit van 15 bewoners (momenteel niet bestaande als dienstverlening in Bredene) zal de ouderen met een zorgafhankelijkheid in hun vertrouwde heimat laten verblijven, maar overdag therapie, verzorging, begeleiding verstrekken. Een lokaal dienstencentrum (momenteel ook niet bestaande in Bredene) beoogt jongere senioren zo actief mogelijk te houden door hen kansen tot zelfontplooiing aan te reiken door een aanbod van activiteiten die actief en passief kunnen beleefd worden (cursussen taal, handarbeid, voordrachten, enz.).

Voeg een reactie toe

Please copy the string FPsvK1 to the field below: