maandag, 20 november 2017

Selectieve inzameling van tuinafval

Geplaatst door cattoir op 6 november 2017

Dit jaar liep er in samenwerking met de afvalintercommunale IVOO een proefproject om tuinafval selectief te laten ophalen. Dit proefproject is na evaluatie een duidelijke meerwaarde gebleken en zal dan ook minstens in 2018 en 2019 worden voortgezet. Tussen maart en oktober zal er de eerstkomende jaren opnieuw op een selectieve manier tuinafval worden opgehaald in Bredene.

selectieveophalingtuinafval

Het gehanteerde systeem blijft trouwens grotendeels ongewijzigd: er worden op maandag wekelijkse tijdelijke ophaalpunten ingericht, waar Bredenaars ‘s avonds terecht kunnen met tuinafval. in totaal zijn er vier ophaalpunten voorzien, maar wekelijks worden er slechts twee van de vier punten ook effectief bemand (exacte locatie afhankelijk van of het een even week of een oneven week is). Concreet gaat het hierbij over de volgende ophaalpunten die zullen worden ingericht:
•Even weken:
◦Duinen: 17.30 – 18.30 – parking Klemskerkestraat – ter hoogte van de glasbol
◦Vicogne / Dorp: 18.40 – 19.40 – parking gemeentehuis – Centrumplein 1
•Oneven weken:
◦Sas: 17.30 – 18.30 – parking skatepark Darwin – Fritz Vinckelaan
◦Groenendijk: 18.40 – 19.40 – parking VC De Fakkel – Zwanenstraat

Bredenaars kunnen op de ophaalpunten terecht met volgende afvalfracties:
•Snoeihout in bundels van maximum 15 kg/bundel, verplicht samengebonden met natuurtouw en met een maximum lengte van 1,5 m per bundel. Maximum tien bundels per aanbieding.
•Klein tuinafval zoals gras- en haagscheersel, met een maximum van 2 m³.

Voeg een reactie toe

Please copy the string 0RXjIF to the field below: