zondag, 17 december 2017

Facteurs, derde kwartfinalist

Geplaatst door cattoir op 8 oktober 2017

Zondag 8 oktober 2017 speelden de Valkeniers tegen de facteurs in de derde wedstrijd van het 44ste seizoen van de vijfkamp. De Valkeniers vaardigde volgende vijf spelers af naar Moeder Lambik : Nikita, Erik, Jurgen, Roger en Kris. En de facteurs werden vertegenwoordigd door : Johnny, Martin, Wilfrid, Claude en Dominique.

De winnaar van deze wedstrijd speelt de kwartfinale op 28 januari 2018 tegen de winnaars van de wedstrijd Collega’s tegen Rodenbach, die gespeeld wordt op 14 januari 2018.

facteursvijfkamp

Nikita van de Valkeniers bracht de wedstrijd op gang. Het waren de facteurs die de eerste punten maken. In het begin van het biljarten ging het gelijk op en hielden beide ploegen zich zowat in evenwicht. De Facteurs hadden hun eigen biljartcoach meegebracht, Wilfried moest zijn ploeg leiden naar de overwinning van het biljarten. Niettegenstaande de coaching van Wilfried namen de Valkeniers een voorsprong die ze stelselmatig vergrote. De facteurs hadden wel veel pech met de puntenbal die hen niet echt hielp. De Valkeniers wonnen na ruim 1 uur biljarten met 102 tegen 78.

Na de eerste ronde van de troumadam was het gelijk, beide ploegen haalde 59 punten. In de tweede ronde was het spannend, uiteindelijk trokken de Facteurs aan het langste eind en wonnen de tweede ronde met 43 tegen 36 en de troumadam met 101 tegen 95. Te bordje staan weer gelijk 1-1.

De Facteurs begonnen stevig aan het vogelpikken en wonnen de eerste ronde 606 tegen 543. Het was vooral de joker Wilfried die een zeer mooie beurt maakte. Ook in de tweede ronde van de vogelpik waren de Facteurs de betere met 585 tegen 408. Na drie proeven leiden de Facteurs met 2-1.

Ook bij de schietbak waren het de Facteurs die een betere start namen en de eerste ronde afsloot met 1-0. De valkeniers zullen in de tweede ronde beter moeten doen om nog hoop te hebben op de kwartfinale. De Facteurs winnen de schietbak met 2-0 en spelen de kwartfinale.

De toptafel verliep spannend en eindigde slechts met een verschil van 8 punten in het voordeel van de Valkeniers. Het werd 130-122 en dat betekend dus een eindstand van 3-2 voor de Facteurs.

Volg het wedstrijdverloop via deze link.

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op de facebookpagina van Bredene-Breed,klik hier voor de fotoreportage.

Voeg een reactie toe

Please copy the string HTY6Y2 to the field below: