zondag, 17 december 2017

110 jaar geleden werd René De Coninck te Bredene, aan de Noordkaai 46 (nu Prinses Elisabethlaan) geboren.
Om deze gebeurtenis te vieren loopt er in het MEC Staf Versluys sinds zaterdag 7 oktober een tentoonstelling met een selectie uit de René De Coninck-verzameling van Maurits Verbeeck uit Dendermonde.

renedeconinck

René De Coninck is een surrealistisch kunstenaar in een zeer ruime zin van het woord. Zijn werk leunt echter ook sterk aan bij Ensor, Breugel en Jeroen Bosch.

In zijn etsen, als het ware uit het onderbewustzijn gegroeid, herkent men resten van monumenten, van landschappen en van Vlaamse steden.

Geïnteresseerd in een bezoek met rondleiding door kunstverzamelaar Maurits Verbeeck?
Stuur dan een mail naar cultuur@bredene.be voor een afspraak.

De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys en loopt nog tot en met 11 november.

1 reactie

  1. laurentius vanacker schreef:

    Bredenaar René De Coninck is één der beste etsers die ons land bezat. Vele werken tonen beelden uit Bredene en Oostende toen hij nog bij ons woonde. Later kwamen Brugge en andere steden aan de beurt. Vooral Antwerpen waar hij later les gaf. Bredene plaatste in de voorgevel van zijn geboortehuis een naamplaat die je nog altijd kan zien. Er bestaat ook een boek waarin je bijna al zijn werk kan terug vinden. Etsen worden in meerdere afbeeldingen gemaakt , maar zijn werk is nog moeilijk te vinden. Zijn vrouw vernietigde na zijn dood bijna alle etsplaten om zo zijn werk te beschermen.

    Geplaatst op 10th oktober 2017 at 23:21

Voeg een reactie toe

Please copy the string qvKqGH to the field below: