maandag, 20 november 2017

Dienstenbedrijf BOD steunt het goede doel met het Fonds Jacky Maes

Geplaatst door cattoir op 8 november 2017

Maandag 6 november 2017 overhandigde Dienstenbedrijf BOD een bedrag van 3000 EUR aan de Welzijnsschakel De Caproen voor hun project “Kotjekaffie”. Deze projecttoelage wordt toegekend vanuit het Fonds Jacky Maes. Begin 2015 lanceerde Dienstenbedrijf BOD een eigen Fonds Jacky Maes. Met dit Fonds engageert het dienstenchequebedrijf zich om jaarlijks 10.000 EUR vrij te maken ter ondersteuning van kleinschalige lokale sociale projecten.

De voorbije jaren werden met dit fonds reeds een vijftal waardevolle projecten ondersteund.

goededoelbod

Met de toelage van 3000 EUR die het ontvangt vanuit het Fonds Jacky Maes wil de Welzijnsschakel De Caproen de bestaande voedselbedeling verbeteren maar hieraan ook een nieuwe dimensie geven. De nadruk zal vooral liggen op het ontmoeten, er gewoon zijn voor elkaar. Mensen, gezinnen in eenzaamheid, armoede, met psychosociale problemen ervaren immers het wegkwijnen van hun netwerk. De mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten, kan een eerste stap zijn richting oplossing van problemen. De komende weken en maanden wordt echter ook, dit o.m. met de middelen van het Fonds Jacky Maes, de bestaande voedselbedeling die wordt georganiseerd vanuit het Parochiaal Centrum De Caproen omgevormd naar een zelfbedieningssysteem. Hiervoor zullen koelkasten, diepvriezers, (mobiele) rekken,… worden aangeschaft.

Ook recyclage van kleerhangers voor het goede doel
Per jaar gaan niet minder dan 12.000 metalen kleerhangers de deur uit van het strijkatelier van het Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-De Haan (B.O.D.). Slechts een beperkt aantal klanten bezorgt deze kleerhangers terug. Geen goede zaak voor ons milieu, zo meent men bij Dienstenbedrijf BOD en het stimuleert zijn klanten dan ook om deze kleerhangers te hergebruiken. Dit gebeurt met de goed doel-actie. “Geef uw kleerhangers een tweede kans !”. De opbrengst van het recycleren van deze kleerhangers gaat telkens naar een goed doel. Zo werd onlangs nog 1200 EUR geschonken aan het Kinderkankerfonds.

Voeg een reactie toe

Please copy the string LGrwzw to the field below: