maandag, 20 november 2017

Decibelproductie,….

Geplaatst door cattoir op 18 augustus 2017

Het Bredense festivalweekend met Afro C en Ibiza Beach liggen achter ons. De zomervakantie loop op z’n laatste pootjes, nu zaterdag 19 augustus 2017 is Bredene nog een dag Thailand, de jaarlijkse afspraak met alles wat te maken heeft met Tahiland. Een week later is het dan vollegid gedaan met “Gardens of Bredene” in het Paelsteenveld.

oordopjes

Laten we even terugblikken op het festivalweekend. er was veel minder volk dan de vorige edities, een trend die zich over de hele kust afspeelt (ook Trammeland lokte minder volk). Maar de geproduceerde decibels waren helaas niet minder. Vele Bredenaars en ook toeristen waren deze mening aangedaan. Er werd gevraagd om de decibelproductie wat te verminderen en er kwam een storm van kritiek, verwijten als jullie zijn onverdraagzam kwam veel terug. Als de klagers echt onverdraagzaam waren geweest hadden ze toch alles stilgelegd zeker, dat werd niet gedaan omdat iedereen er van overtuigd is dat dergelijk festivalweekend een weerwaarde is voor Bredene, er werd enkel gevraagd om de decibels te verlagen naar de wettelijke norm van 90 dcb na 22.00 uur maar blijkbaar was dit te veel gevraagd. Zeg nu zelf, als men je bij aankomst op de festivalweide oordopjes geeft om je gehoor te beschermen is de enige conclusie dat de muziek te luid staat. Als ik naar muziek luister wil ik dat doen zonder oordopjes. Dus wie is er dan onverdraagzaam?

Het grote festival Tomorrowland hanteerde dit jaar op vraag van de buurtbewoners en gemeente een strenge geluidsnorm, was het festival hierdoor minder gezellig?

Langs deze weg vraag Dirk Cattoir (Onafhankelijk gemeenteraadslid – (Neutraal)) en dit namens heel veel buurtbewoners om bij de volgende editie ernstig rekening te houden met de decibelproductie tijdens het festivalweekend, het doet niets aan de kwaliteit van het festival en het wordt voor iedereen geslaagd topweekend.

1 reactie

  1. Dehondt Rudy schreef:

    Ik ben voorstander van initiatieven zoals Afro C en Ibiza Beach, geeft kleur en animo aan de gemeente maar stel me ernstig vragen bij het feit alles zo luidruchtig moet zijn. Een muziekfestival die oordopjes uitdeelt omwille van gehoorschade, die een paar duizend bezoekers op een afstand van een paar honderd meter overdonderd met lawaai hoorbaar tot op een afstand van 3 en een 1/2 tot 02u ‘s nachts, daar stel ik me vragen bij zeker als de wettelijke norm 90 dcb bedraagt vanaf 22u. Ik kan me de frustratie van omwonenden die ‘s anderdaags moeten werken gaan, toeristen met kleine kinderen levendig inbeelden en dit alles omwille van een paar nitwits die het moeilijk hebben hebben zich aan wettelijke bepalingen te houden.

    Geplaatst op 18th augustus 2017 at 11:54

Voeg een reactie toe

Please copy the string q4Ig1T to the field below: