zondag, 17 december 2017

Bredene stapt in DSI-Platform

Geplaatst door cattoir op 3 december 2017

Bredene zal binnenkort instappen in het uitwisselplatform voor digitale stedenbouwkundige informatie (DSI). Dit is een systeem dat werd opgezet door de Vlaamse overheid (meer bepaald het Departement Ruimte Vlaanderen) voor de gestandaardiseerde uitwisseling van digitale stedenbouwkundige informatie (DSI).

dsiplatform

Het systeem omvat een infrastructuur voor het samenbrengen van dit soort gegevens afkomstig van verschillende overheden in een authentieke centrale bron en voor het uitwisselen ervan met de verschillende stakeholders en gebruikers. De infrastructuur omvat zowel organisatorische als technische componenten.
Vanaf het moment dat een bestuur instapt in het DSI-platform moeten er geen andere uitwisselsystemen meer worden gebruikt voor de digitale uitwisseling van gegevens over de ruimtelijke verordenende plannen en verordeningen die binnen de scope zitten van het platform. Het DSI-platform wordt de enige authentieke bron van ruimtelijke plannen, dit vanuit het principe van eenmalige inzameling, meervoudig gebruik.

Voeg een reactie toe

Please copy the string S1o3c5 to the field below: