zondag, 17 december 2017

Bredene maakt zich op voor festivalweekend

Geplaatst door cattoir op 8 augustus 2017

Dit weekend wordt Bredene dé festivalgemeente bij uitstek. Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus wordt het Afro C Festival georganiseerd, op maandag 14 augustus worden om en bij de 10.000 bezoekers verwacht voor Ibiza Beach Festival. Afro C Festival pakt uit met een nieuw podium, waar de Latin Music – die opnieuw aan een opmars bezig is – centraal staat.

festivalweekendbredene2017

De opbouw van de festivalsite in park ’t Paelsteenveld is intussen gestart en verloopt volgens schema.

Het festival start op vrijdag om 19 uur met een uniek programma. Soweto Soul, het explosieve collectief uit Zuid-Afrika trapt het festival af. Headliners op vrijdag zijn de Braziliaanse bossaster Flavia Coelho, die trouwens op de affiche prijkt, en de Jamaicaanse topper Don Carlos. De legendarische artiest Don Carlos is geboren en getogen in The Waterhouse district in Western Kingston Jamaica, de bakermat van de reggae. Zijn carrière overspant ruim vier decennia en hij blijft wereldwijd een graag geziene gast op tal van reggaefestivals. Don Carlos, gebackt door de Dub Vision Band, is slechts zeer sporadisch te zien in Europa en zijn concert deze zomer op Afro C Festival is dus een exclusief concert, dat reggaeliefhebbers uit alle windstreken zal verleiden.

Op zaterdag start het festival om 13 uur en zijn er vier stages: de Mainstage, de Marquee, het Latin Island en de African Corner. Op de tweede festivaldag toppen de Britse cultband Black Roots , de Nigeriaanse afrobeatlegende Orlando Julius en Terrakota uit Portugal de affiche maar er staat ook minder gekend maar zeer straf talent op het programma met revelatie Daniel Dzidzonu uit Togo en het ravissante La Dame Blanche uit Cuba. Op het fonkelnieuwe Latin Island – met een solide dansvloer – komen er enkel Zuid-Amerikaanse ritmes aan bod: er zijn salsaconcerten, er weerklinkt timbamuziek en er zal gegarandeerd gefeest worden op bachata en danzon.

Meer dan muziek
Afro C Festival is echter veel meer dan muziek: er is een uitgebreid aanbod van worldfood- en drinks. Je ontdekt er de lokale keuken uit onder meer Kameroen, Tunesië, Jamaica of Marokko. Er zijn tientallen workshops voor jong en oud (van djembe tot cajon of salsa dans) en de wereldculturenmarkt wordt groter dan ooit en het blijft er gezellig rondkuieren en snuisteren. Kinderen worden dit jaar extra in de watten gelegd. Zo staan er tal van animaties op het programma met als blikvanger The Carpool. Een zwembad in, jawel, een auto…

Afro C Festival denkt ook aan het milieu. Zo wordt alle afval netjes gesorteerd – er staan maar liefst 10 afvaleilanden verspreid over het festival – en wordt er voor het eerst gewerkt met de revolutionaire en 100 % biologisch afbreekbare PLA-Bekers.
Het festival gaat door in park ’t Paelsteenveld vlakbij het MEC Staf Versluys en blijft ook in 2017 volledig gratis, er worden om en bij de 25.000 bezoekers verwacht.

Alle informatie kunt u nalezen op de website www.afrocaribbean.be

Meer info? Cultuur@bredene.be of 059 56 19 60

www.facebook.com/CultuurdienstBredene
https://www.facebook.com/events/174129756427827/

Voeg een reactie toe

Please copy the string w9esr0 to the field below: