zondag, 22 oktober 2017

BK Zandkastelen

Geplaatst door cattoir op 8 augustus 2017

Op zaterdag 5 augustus 2017 vond opnieuw het BK Zandkastelen plaats op het strand ter hoogte van strandpost 2. Het thema voor deze editie was ruimtevaart. Wel 28 ploegen vonden de weg naar het strand om er zich uit te leven uitgerust met allerlei strandattributen, schopjes, vormpjes, emmertjes….

bkzandkastelen

Opvallend voor deze editie: heel weinig Bredenaars maar deelnemers uit binnen- en buitenland, Brugge, Antwerpen, Leuven, Brussel, zelfs 2 Nederlandse en 2 Duitse ploegen. Het was uiteindelijk de familie Uyttenbroek uit Veltembeisem bij Leuven die met de hoogste eer mocht gaan lopen.

Zij bouwden een geïmproviseerde versie van een Starwars ruimteschip, versierd met schelpen, stokjes en helmgras. De familie kwam speciaal voor deze wedstrijd naar Bredene, ze hoorden van het BK Zandkastelen via een artikel op het internet. Het gezin, mama en papa en kindjes Loïs 4 jaar en Wout 8 jaar beleefden een hele leuke namiddag in Bredene, ze kwamen hier voor de eerste keer en bouwden ook samen voor het eerst een zandkasteel. Onder de indruk van de gezellige charme van onze familiale badplaats zonder hoogbouw en dijk beloofden ze volgend jaar hun vakantie in Bredene door te brengen met de ganse familie.

De 2e prijs ging naar de familie De Clercq uit Zele, zij bouwden een angstaanjagende ruimtedraak. Tenslotte was er nog een eervolle vermelding voor de Ruimtekapoenen, een familie uit Bredene nodigde vrienden uit Gent uit om deel te nemen aan onze wedstrijd. Beide gezinnen sleepten de prijs van de sympathie in de wacht met hun ruimteschip waaruit de 4 kleine kapoenen hun ruimtekreet lieten weergalmen.

Voeg een reactie toe

Please copy the string bXvroD to the field below: