zondag, 22 oktober 2017

Archief voor maart, 2017

Interactieve ludieke tentoonstelling voor 50 jaar Veld en Duin.

Geplaatst door cattoir op maart - 28 - 2017

De Bredense Camping Veld en Duin aan de K. Astridlaan 87 bestaat 50 jaar, en dat wordt gevierd met een ludieke interactieve tentoonstelling, “De Wereld als Camping” en feestweekend in juni..
Campingtoerisme is een belangrijke troef van Bredene. De gemeente telt zo’n 26 campings dit is ruim 25 % van alle campings langs de kustlijn waar in het totaal zo’n 100 campings zijn. In 1967 startte Fernand Casier en zijn echtgenote Maria Gaudesaboos op een weide langs de K. Astridlaan met tentjes. Lees de rest van dit bericht »

Nieuwe wandel- en fietsroute ‘Als de dijken breken’

Geplaatst door cattoir op maart - 26 - 2017

Klimaatsverandering, opwarming van de aarde, stijging van de zeespiegel, natuurkundigen over de hele wereld luiden de alarmbel. Door de onheilspellende dramareeks ‘Als de dijken breken’ en met de recente najaarsstormen in het achterhoofd werkte Bredene een informatieve wandeling/fietstocht uit rond dit thema. Lees de rest van dit bericht »

Einde ophokplicht pluimvee voor particulieren.

Geplaatst door cattoir op maart - 26 - 2017

In België zijn in de loop van februari drie besmettingen met het H5N8-vogelgriepvirus vastgesteld. De laatste besmetting dateert al van 3 weken geleden. Dit wijst erop dat er heel wat minder vogelgriepvirus circuleert bij wilde vogels. De kans op besmetting van gehouden vogels is daardoor voldoende afgenomen om de meeste voorzorgsmaatregelen bij hobbyhouders te laten vallen. Lees de rest van dit bericht »