Dienstenbedrijf BOD bant wegwerpplastic

Comments (0) actualiteit

Dienstenbedrijf Bredene-Oudenburg-De Haan (BOD) is een bedrijf dat sterk inzet op sociaal ondernemen. Ecologisch handelen is één van de pijlers van dit sociaal ondernemen. Herbruikbare kledinghoezen vervangen vanaf september het wegwerpplastic dat momenteel door het strijkatelier wordt gebruikt voor het beschermen van het gestreken wasgoed.

Wegwerpplastic vormt een ernstige bedreiging voor ons milieu. Door o.m. grote winkelketens worden heel wat initiatieven genomen om het gebruik van plastic te beperken. Ook Dienstenbedrijf BOD wil hiertoe bijdragen. Tot voor kort werd in ons strijkatelier alle hangende kledij netjes verpakt wordt in wegwerpplastic. Momenteel kunnen ze met het plastic dat ze verbruiken, ruim 14.000 m2/jaar, elk jaar meer dan twee voetbalvelden bedekken. Een ecologische voetafdruk die het dienstenbedrijf echter sterk wil reduceren door alle plastic te bannen. BOD heeft met herbruikbare hoezen een duurzaam en handig alternatief te vinden voor dit wegwerpplastic. Vanaf september wordt bijgevolg gestopt met het verpakken in plastic en wordt voor de klanten die dit wensen overgeschakeld op het gebruik van nylon kledinghoezen die kunnen worden aangekocht tegen de prijs van 5 EUR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string eufc5u to the field below: