Bredene Festivalt !! Ecologisch en gezinsvriendelijk.

Comments (0) actualiteit

Op 10 augustus 2019 en 11 augustus 2019 wordt voor het eerst ‘Bredene Festivalt’ georganiseerd! Er wordt sterk ingezet op straat- en kinderanimatie met een mooie mix van herkenbare muziek. Op zaterdag wordt het festival geopend met de Ketnetband. Verder wordt het uitkijken naar Abba Gold en Mercury Rising (Queen Tribute Band), optredens die ongetwijfeld voor een topambiance zullen zorgen. De gerenommeerde coverband Les Truttes wordt voor heel wat festivalgangers het hoogtepunt van de avond. Zondag wordt opgebouwd met Augustijn Vermandere (zoon van), Frank Boeijen, DE MENS en Raymond Van het Groenewoud. Het Nederlandse idool Gers Pardoel sluit als headliner het nieuwe “Bredene Festivalt” af. In de ‘streetfood lane’ is er een uitgebreid aanbod aan festivalfood.

Ecologisch en gezinsvriendelijk
Naast een volledig nieuw concept wordt ook heel wat aandacht besteed aan ecologie. Zo is er een nauwe samenwerking met Fost Plus die zorgt voor 25 sorteereilanden en die de organisatoren van in contact hebben gebracht met Ecofest en Mooimakers. Ecofest levert een deskundige die zal helpen bij het strategisch plaatsen van de eilanden. Mooimakers staat in voor een ludieke sensibiliseringsactie. De “Proper Strandlopers” zijn twee dagen aanwezig met een infocontainer die ook de bedoeling heeft om de festivalgangers te sensibiliseren. Ook de gemeentelijke sigarettenpeukhouders worden daar verdeeld. Coca Cola zorgt voor een digitale vuilnisbak waarin petflesjes kunnen gegooid worden. Bij het binnenbrengen van 25 flesjes ontvang je een leuk gadget, bij 35 flesjes maak je zelfs kans op een bioscoopticket.

Op het festival is er ook heel wat te doen voor kinderen. Een hele dag alleen maar muziek luisteren, daar worden de meeste kinderen niet blij van. Waar ze wel blij van worden is muziek, in combinatie met het doen van leuke dingen. Door de uitgebreide kinderanimatie, circusacts,… zullen op Bredene Festivalt de kinderen geen haast hebben om weer naar huis te gaan en dat maakt het ultieme festivalgevoel voor gezinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string diK7c1 to the field below: