Bredens Accordeon Gezelschap geeft proefconcert

Comments (0) actualiteit

Zondag 9 juni 2019 gaf het Bredene Accordeon Gezelschap een proefconcert in de mooie tuin van Les Colombiers. Het concert verliep in twee delen. Voor de middag was er het BAGKwintet, de meeste ervaren accordeonisten met op het programma verschillende mooie muziekklassiekers van o.a. Bert KAemfert, Ennio Morricone. Na de BBQ was er BAGAndante met luchtige meezingers. Ook werd er tijd gemaakt voor het optreden van enkele nieuwe leden die hun kunnen mochten laten horen.

BAG Vrienden van het accordeon
Het Bredens Accodeon gezelschap, kortweg BAG en zoals de naam reeds doet vermoeden is het een Bredene muziekvereniging. Wat maakt het gezelschap zo speciaal , BAg telt ruim 20 accordeonisten en heeft veel sympathisanten onder de leden. Bag bestaat uit twee spelende groepen : BAG Kwintet en BAG Andante.

BAG Kwintet
heeft als spelers : Johan Snoeck, Yvonne De Lee, Iris Vandecasteele, Michel Zeebroek en Alain Billiouw (zie foto). Het BAG Kwintet bestaat sedert 2007 en maakten in 2017 een restart onder de leiding van dirigente Martine Velghe, een oud speelster van de oorspronkelijke groep.

BAG Andante
Is een groep die in 2048 is opgericht na de vraag van veel oud accordionisten om terug het accordeon bespelen en om dit ook samen te doen in groep. Deze enthousiaste groep staat onder de leiding van Yvonnen De Lee.

Verder zijn er ook verschillende leden die hun eerste stapjes in de (accordeon)muziekwereld willen zetten.

Meer foto’s en video vind je op de facebookpagina van Bredene-Breed, klik hier voor een gecombineerde reportage met foto’s en video, Klik hier voor een extra videomontage

Het Programm van dit proefconcert :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string TyojrT to the field below: