Kunstwerkt roept kunstenaars op om deel te nemen aan Buren bij kunstenaars!

Comments (0) actualiteit

Op vrijdag 18 oktober 2019, zaterdag 19 oktober 2019 en zondag 20 oktober 2019 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars. Ook tijdens de 16de editie van dit open atelierweekend tonen kunstenaars in heel West-Vlaanderen hun werk aan het grote publiek. Vorig jaar namen meer dan 2700 kunstenaars deel aan dit jaarlijkse bruisende weekend vol beeldende kunst. Ook dit jaar neemt Kunstwerkt de organisatie van Buren bij kunstenaars voor haar rekening en roept kunstenaars op om ook dit jaar massaal deel te nemen.

Dit wordt tegelijk ook de laatste West-Vlaamse editie van  Buren bij kunstenaars. We hebben plannen om het open atelierweekend over heel Vlaanderen te organiseren. Daarmee gaan we in 2021 van start! In 2020 nemen we tijd om dit grote evenement grondig voor te bereiden en ontmoetingsdagen te organiseren met kunstenaars en lokale cultuurwerkers. Hierover geven we volgend jaar meer nieuws. Maar nu gaan we uiteraard nog voor een succesvolle laatste West-Vlaamse editie!

“Een bruisend weekend vol beeldende kunst om zeker nu al te noteren in je agenda!. Beeldende kunst in vele gedaanten ontdekken, op onbekende en unieke plekken, voor de laatste keer alleen in West-Vlaanderen. Vanaf 2021 wordt deze kunsthappening uitgerold over heel Vlaanderen i.s.m. vele amateur- en professionele kunstenaars én lokale besturen met een hart voor kunst.” – Minister Sven Gatz

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GESTART!
In heel de provincie stellen kunstenaars tijdens het 3de oktoberweekend hun atelierdeuren open. Amateurs of professionelen, vanuit om het even welke beeldende discipline (tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, multimedia, keramiek, glas, textiel…) kunnen zich inschrijven, online via www.burenbijkunstenaars.be, vanaf 29 april 2019 tot en met 31 mei 2019.

Belangrijk: Deelnemen is gratis. Initiatieven met commerciële doeleinden zijn niet toegelaten. Alle deelnemende ateliers zijn in West-Vlaanderen gevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 7qcfPL to the field below: