Golfkarretjes in Dorp of toch liever niet,…..

Comments (2) actualiteit

Sinds begin maart 2019 is er bij een grote groep bewoners van Bredene Dorp grote ontsteltenis over de plannen om in Bredene Dorp een golfterrein aan te leggen. De bewoners zijn er niet over te spreken en zoals steeds krijgen ze geen gehoor van het bestuur. Een bestuur dat denk dat ze inspraak geeft en naar de bewoners luistert maar eigenlijk de bewoners, die niet hun kleur hebben, gewoon uitlachen en hun ideeën opdringen. Een pijnlijk incident was tijdens het vragen kwartiertje in de gemeenteraad van maart 2019, toen een Bredenaar van het dorp, in naam van verschillende dorpelingen, zijn gal kwam spuwen over het op stapel zijnde golfterrein en waar uit duidelijk bleek dat het bestuur een prestige project als een golfterrein wel best ziet zitten en de argumenten van de bewoners van tafel werden geveegd. Dat het bij de bewoners van het Door hoog zit blijk nog tijdens dezelfde gemeenteraad waar de boodschappenbox van de gsm van de redactie van Bredene-Breed vol kwam te zitten met anti-golfterrein berichten van de dorpelingen waardoor het éénzijdige standpunt van het golfterrein werd bevestigd.

Ook William Hüppertz, ex lid van Vlaams Belang, had deze bestuurskomedie live gevolgd en nam tijdens het vragenkwartiertje van de gemeenteraad van 29 april 2019 het woord met de volgende uiteenzetting :

Een golfterrein is er niet voor “Jan of Jeanine met de pet”, maar voor de dikkere buidels en belastingaftrekkers en is dus niet echt sociaal te noemen. Er is reeds een golfterrein in De Haan (NVDR en in Oostende Wellingtongolf), die dankzij de boomkap of noemt dat ook bomen snoeien, lekker kan groeien en de leden wat meer kunnen paraderen. Verder hebben we nog een tweetal minigolven die bij de echte toeristen beter bekent zijn.

Vanuit het college wil men duidelijk stellen dat deze terreinen landbouwzones zijn en “zogezegd dus” landbouwzones moeten kunnen blijven, een golfterrein is nu niet echt een landbouwfunctie,….

Bredene is een gemeente met 18000 inwoners en tijdens de vakantiemaanden een 10-voud ervan, men moet dus rekening houden dat op warme weekenddagen meer en meer volk richting kust trekken.

Waarom op de vrije landbouwzones geen kinderboerderij , extra volkstuintjes, of een jeugdhuis(centrum).

Kinderboerderij : Bredene is een vakantieoord waar het merendeel van de bezoekers families met kinderen zijn. Dus kan een kinderboerderij een mooi alternatief zijn tegen het dagenlang strandliggen. Er kunnen educatieve activiteiten worden georganiseerd (en de ouders of grootouders kunnen in de boerderij genieten van een koffie of iets anders)

Volkstuintjes : Er zijn al enkele volkstuintjes gecreëerd langs de Sluizenstraat maar er is zeker nog behoefte aan meer van dergelijke tuintjes, zeker nu Bredene wordt volgestopt met beton en hoogbouw,….

Jeugdhuis : is uiteraard iets wat bij vele evengoed de wenkbrauwen doet fronzen dan bij het golfterrein, maar in Bredene is er niets voor de jongeren tussen de 14 den pakweg 18 jaar en met een goede organisatie van het jeugdhuisteam kan dit een mooie oplossing zijn voor de Bredene jeugd en tijdens de vakantie ook voor de jeugd van de toeristen.

Er zal nog veel over gepalaberd worden maar het is duidelijk dat de bewoners van het Dorp tegen een door het gemeentebestuur gesteund golfterrein zijn. Maar ja in Bredene doet men of men naar de bewoners luistert,…..

Wordt dus zeker vervolgd…..


Foto : Via Google zoekmachine https://nl.123rf.com/clipart-vectoren/playing_golf.html?sti=lj2eu3k3drsp8nibxx|

2 Responses to Golfkarretjes in Dorp of toch liever niet,…..

  1. Marc schreef:

    En ook over het onveilig gevoel bij de inwoners van het Sas wordt er niet geluisterd (vandalisme….)

  2. Philomene schreef:

    En waarom niet, zo krijgt men een mooie mix van bevolking in Bredene. Maar mijn voorkeur gaat uit naar meer mooie acties voor grootouders met kleinkinderen. Al eens opgemerkt in het straatbeeld tijdens de zomer? Wij zijn niet zo snel meer als de kleinkinderen. Een golfkarretje om ons te verplaatsen op een mooi terrein met een schaduwrijke speeltuin, ja hoor. Familieboerderij met bar/taverne met simpele kost, boterhammen: met platte kaas of garnalen, gebakken visje, etc… gewoon ouderwetse gezelligheid met een knipoog naar de tijd van toen. Zou tenminste iets nieuws zijn. Akkers genoeg om dit te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 8jElEo to the field below: