Belastingaangifte invullen: voortaan ook met hulp vrijwilligers

Comments (0) actualiteit

De gemeentelijke sociale dienst helpt inwoners ook dit jaar bij het digitaal invullen van de belastingaangifte via tax-on-web. Nieuw dit jaar is dat een aantal vrijwilligers worden ingeschakeld om het grote aantal aangiftes te helpen invullen.

Wie vorig jaar de aangifte door de gemeentediensten via tax-on-web liet invullen, zal dit jaar geen belastingbrief meer ontvangen. Dus vanaf het ogenblik dat alle fiscale fiches in het bezit zijn, kan men zich zonder belastingbrief naar het Sociaal Huis begeven om de belastingaangifte elektronisch in te vullen. Het invullen van de belastingaangifte betekent een behoorlijke extra werkdruk voor de medewerkers van de sociale dienst. Vorig jaar behandelde de sociale dienst meer dan 1.200 belastingaangiften, waarbij meer dan 2.000 keer werd ingelogd op de website van tax-on-web. Bovendien zijn het niet langer enkel inwoners die niet beschikken over de kennis of het materiaal die bij ons komen aankloppen. Tussen half mei en half juli worden dit jaar zes vrijwilligers ingeschakeld die zullen helpen met het invullen van de belastingaangiften. Inwoners met een gecompliceerde aangifte of met specifieke vragen kunnen nog steeds terecht bij de medewerkers van de gemeentelijke sociale dienst. Wie met een eenvoudige aangifte komt kan terecht bij een vrijwilliger in een specifiek ingericht lokaal. Op deze wijze wil het gemeentebestuur ook de zelfredzaamheid van de inwoners bevorderen. De vrijwilligers moeten de mensen immers het gebruik van tax-on-web aanleren, zodat ze de volgende keer zelf hun belastingaangifte kunnen invullen. Deze vrijwilligers beschikken over de nodige expertise en worden vanaf 10 mei dagelijks voor drie uur ingezet.

Meer weten ? Sociaal Huis, 059 33 97 70 – Duinenstraat 106, 8450 Bredene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string VVh0oK to the field below: