West-Vlaamse elektriciteitsnet maakt zich klaar voor de toekomst

Comments (0) actualiteit

Met het project “Ventilus” creëert de Vlaamse Overheid samen met Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit, een sterk West-Vlaams elektriciteitsnet dat het transport van hernieuwbare energie vanop de zee en op het land mogelijk maakt. Ventilus is een belangrijke stap in de energietransitie. Op 29 maart 2019 keurde de Vlaamse regering de start- en procesnota van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ventilus goed. Iedereen kan nu de nota’s raadplegen en opmerkingen geven.

Over de noden van de nieuwe hoogspanningsinfrastructuur, de verschillende onderdelen en de mogelijke varianten die worden voorgesteld om verder te onderzoeken, kom je alles te weten tijdens de infomarkt van dinsdag 14 mei 2019 in Oostende of dinsdag 21 mei 2019 in Zuienkerke. Daar is alle info beschikbaar en krijg je de gelegenheid om opmerkingen en suggesties voor het verdere onderzoek mee te geven.

Meer informatie vind je op www.ventilus.be en www.omgevingvlaanderen.be. En op de hoogte blijven van het project doe je door je te abonneren op de nieuwsbrief op www.ventilus.be.

Infomarkten telkens vanaf 16.00 uur:
– dinsdag 14 mei 2019, Duin en Zee, Fortstraat 128, Oostende
– dinsdag 21 mei 2019, Sportcentrum, Oude Molenweg 15, Zuienkerke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string LyEYsL to the field below: