Bredene krijgt 3de ‘Save Label’

Comments (0) actualiteit

Op maandag 13 mei 2019 om 17.00 uur krijgt Bredene een derde ‘Save Label’ uitgereikt door Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Al in 2012 besliste het gemeentebestuur om de voorwaarden van het Save-charter van OVK goed te keuren en te ondertekenen.
Het charter omvatte de verklaring dat de gemeente bereid was om een globaal gecoördineerd beleid te ontwikkelen om alle weggebruikers, vooral kinderen en jongeren, beter te beschermen. Daarvoor werd ook een actieplan uitgewerkt. De inspanningen van de gemeente hierrond resulteerden intussen in twee ‘Save Labels’. Binnenkort wordt dus een derde label uitgereikt. Het gemeentebestuur engageert zich intussen om de vele acties uit de vorige actieplannen te hernemen (verkeerslessen, lessen dodehoek, fietsexamen, verbeteren veiligheid schoolomgevingen, opfrissen verkeerwetgeving, fietslichtcontroles, actie Veilig schoolbegin …) maar wil tegelijk ook een nieuw actieplan met voldoende nieuwe acties ontwikkelen, in overleg met OVK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string CL5P5i to the field below: