Wandel- en fietspad tussen Kapelstraat/K. Astridlaan en Grasduinen

Comments (1) actualiteit

In september 2016 heeft het Hof van Beroep in Gent definitief beslist dat de gronden gelegen tussen de K. Astridlaan en het recreatiepark “Grasduinen”, die reeds sedert 1996 eigendom zijn van het Bredens gemeentebestuur, moesten vrijgemaakt worden door de uitbaters van de aanpalende camping Costa.

Deze vrijmaking was nodig in functie van de verdere noodzakelijke ontsluiting van het druk gebruikte recreatiedomein Grasduinen dat reeds in 2011 in gebruik werd genomen. De dwangsom van 500 EUR per dag die – na een jarenlange procedureslag – door het Hof van Beroep werd opgelegd aan de uitbaters van Camping Costa, ging evenwel pas in op 24 februari jl. Hierdoor heeft het gemeentebestuur tot eind vorige maand moeten wachten om zijn eigen gronden te kunnen betreden. De voorbije weken werd door de technische dienst het nodige gedaan zodat de vrijgemaakte gronden kunnen gebruikt worden als wandel- en fietspad. Vanaf vandaag kan men dan ook vanuit de Kapelstraat en de K. Astridlaan in het toeristisch hart van Bredene het domein “Grasduinen” bereiken. Goed nieuws voor Bredene want deze toegangsweg is immers van groot toeristisch belang voor de kustgemeente. Heel wat toeristen die verblijven in de campingzone K. Astridlaan of dagjestoeristen die vanuit Bredene-Duinen “Grasduinen” willen bereiken moesten dit tot nu doen via de andere toegangswegen die evenwel op respectabele afstand liggen van de Kapelstraat/K. Astridlaan. Met de realisatie van dit pad is nu niet alleen Grasduinen beter bereikbaar maar is er nu ook een veilige fiets- en wandelverbinding tussen Bredene Dorp/campingzone Zandstraat/Vloedstraat en de Kapelstraat gecreëerd. Een verbinding waarop heel wat Bredenaars en toeristen al heel lang zitten te wachten.

Deze nieuwe noodzakelijke verbindingsweg die 700 meter lang is, heeft overal een voldoende breedte. Voldoende breed om zowel fietsers als voetgangers op een comfortabele manier toegang te bieden tot het 8 ha groot recreatiepark. Het pad sluit aan centraal in het noordelijke gedeelte van het park dit nabij de vijver. Het pad is momenteel nog voor het grootste gedeelte aangelegd in gazon. Indien zou blijken dat dit onvoldoende geriefelijk is voor de fietsers en voetgangers zal hier later een verharding in natuurlijke, waterdoorlatende materialen worden aangelegd.

Artikel het Laatste Nieuws (dinsdag 26/03/2019)

Artikel in het Nieuwsblad van dinsdag 26/03/2019

One Response to Wandel- en fietspad tussen Kapelstraat/K. Astridlaan en Grasduinen

  1. Pieters schreef:

    Ben heel verwonderd dat het wandel/fietspad tussen Kapelstraat en K.Astridlaan reeds geopend is en dit wegens
    de slechte toestand van het pad ( zeer oneffen en wortels van bomen/struiken). Het pad oogt mooi de eerste meters omdat er asfalt ligt maar verder is het niet te doen.Het is onverantwoord om dit te nemen zeker niet s’avond want je kan niet zien waar je loopt en zelfs niet op klaarlichte dag daar het er op vele plaatsen heel gevaarlijk bij ligt. Voor voetgangers is het nog te doen als je goed uitkijkt waar je loopt maar voor mensen met kinderwagens en zeker voor rolstoelgebruikers is dit pad niet begaanbaar. Vraag me eigenlijk af of de Gemeente Bredene zijn verantwoordelijk zal opnemen als er daar iemand valt en iets breekt en ze hun verzekering moeten aanspreken. Hopelijk neemt de gemeente Bredene toch zijn verantwoordelijkheid op en wacht niet tot er ongevallen gebeuren. Trouwens zouden er ook paaltjes moeten geplaatst worden bij de ingang langs de K.Astridlaan zodat ze met geen Gocarts meer binnenrijden, dacht niet dat dit de bedoeling was. Het gemeentebestuur had beter eerst eens goed nagedacht over de veiligheid van zijn bewoners en van de toeristen ipv onbezonnen en als een prestigeproject dit zoveelste pad te openen naar Grasduinen. Trouwens ik was er zaterdagnamiddag 06/04 en kon de bezoekers op 1 hand tellen, een dame met een loslopende hond en een jong koppeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string KT6KAc to the field below: