Voordracht : Bredene en de Damse Vaart

Comments (0) actualiteit

Op donderdag 21 februari om 14.30 uur brengen de ‘Vlaamse actieve senioren Bredene’ in POC De Caproen, Breendonklaan 2a, 8450 Bredene de voordracht ‘Bredene en de Damse vaart, het kanaal van de keizer’ door Bruno Comer.

Lees verder onder de foto
/>Foto : Bootmagazine.be via google

Korte inhoud: De plannen van Napoleon voor een kanaal tussen Brugge en Breskens werden heel concreet na de Britse aanval op Vlissingen in de zomer van 1809. Die ‘D-day avant la lettre’ had de keizer de daver op het lijf gejaagd. Vanuit Vlissingen hadden de Engelsen een permanente bedreiging op het strategisch belangrijke Antwerpen kunnen uitoefenen. Een kanaal tot in Breskens, vlak tegenover Vlissingen, moest soelaas brengen. Welke rol speelt het precies? Na de val van Napoleon bleef de Damse vaart onafgewerkt liggen. Welke waren haar verdere lotgevallen? De voordracht brengt meer klaarheid over dit alles.

Inkom : Leden betalen 5,00 euro en niet-leden betalen 8,00 euro. In de prijs is één koffie of thee inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string uJbKhn to the field below: