BKO zorgt ervoor dat opvang en muziekles of voetbalclub kan worden gecombineerd

Comments (0) actualiteit

Een voorstel van decreet wil dat de kinderopvang in Vlaanderen zo wordt georganiseerd waardoor opvang en vrijetijdsbesteding van schoolgaande kinderen beter op elkaar worden afgestemd. Bredene is op dit vlak reeds toonaangevend en neemt op dit vlak zelfs nog aanvullende initiatieven.

Sinds enkele jaren verzorgt de Bredense Buitenschoolse Kinderopvang op woensdagmiddag het vervoer van en naar de externe activiteiten (dansschool, voetbal, kunstacademie, …) en tijdens de schoolvakantie het vervoer van en naar de sportkampen en speelpleinwerking Jokkebrok. Op deze manier probeert Bredene kinderopvang en vrije tijd op elkaar af te stemmen. Het zou immers jammer zijn dat kinderen die in onze kinderopvang verblijven verstoken moeten blijven van hun favoriete vrijetijdsbesteding. In afwachting van het nieuwe decreet wil de buitenschoolse kinderopvang Bredene nog verder inzetten op een grotere vrijetijdsparticipatie van de kinderen in de buitenschoolse kinderopvang en wil men op een kwaliteitsvolle manier de kinderen laten genieten van opvang én vrije tijd.

Culturele en sportieve proevertjes
Hiervoor start de Bredense buitenschoolse kinderopvang vanaf maart 2019 met een nieuw vrijetijdsproject op vrijdagmiddag. Elke vrijdagnamiddag zal men in de BKO ‘proevertjes’ aan waarbij kinderen kunnen kennismaken met het aanbod van de verschillende Bredense culturele –en sportverenigingen. Aan de ouders wordt er geen meerprijs gevraagd, enkel de kosten voor de kinderopvang worden gefactureerd. Op deze manier kunnen kinderen proeven van het ruime aanbod van de Bredense verenigingen en zo hun talenten ontdekken. Daarnaast is het voor de verenigingen een extra gelegenheid om de eigen werking in de kijker te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string J4n8l2 to the field below: