Strand maakt ons land een beetje groter

Comments (0) actualiteit

België en ook Bredene zijn een beetje groter geworden, met dank aan het Europees statistiekbureau Eurostat. Dat vraagt namelijk om ook het strand tot aan de laagwaterlijn mee te nemen in de berekeningen.
Resultaat: ons land wint 160 vierkante kilometer (0,5 procent) of net iets minder dan de oppervlakte van het Brussels gewest (162 vierkante kilometer). Volgens het statistiekbureau Statbel bedraagt de totale oppervlakte van België 30.688 vierkante kilometer. De oppervlakte van Bredene is 13,08 km2. Hoeveel daar nu is bijgekomen, kan worden geschat op zowat een halve vierkante kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string hm2kWF to the field below: