Steun voor ‘Proper Strand Lopers’

Comments (0) actualiteit

Bredene is de eerste van de 10 kustgemeenten die een bedrag van 1.250 EUR vrijmaakt om het burgerinitiatief ‘Proper Strand Lopers’ te steunen. ‘Proper Strand Lopers’ bestaat uit een netwerk van geëngageerde vrijwilligers, actief op sociale media, die op verschillende locaties aan de kust afval ruimen. Naast afval ruimen en registreren (om de afvalbron te kunnen achterhalen) , wordt ook aan sensibilisering gedaan en worden diverse projecten en acties opgezet. ‘Proper Strand Lopers’ was op zoek naar structurele werkingsmiddelen en de provincie West-Vlaanderen engageerde zich hierop om 12.500 EUR vrij te maken op voorwaarde dat de kustgemeenten samen ook evenveel zouden bijdragen. Bredene is nu dus de eerste kustgemeente die ‘Proper Strand Lopers’ steunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string SVnFLO to the field below: