Erkenning en subsidie voor het Bredens Huis van het Kind

Comments (0) actualiteit

Het Bredens Huis van het Kind werd opgericht in 2016. Dit initiatief wordt nu ook gesteund door de Vlaamse overheid. Een erkenning van het Huis van het Kind is een eerste stap. Vanaf 2019 zal Bredene ook jaarlijks een subsidie ontvangen van ongeveer 6.357,99 EUR om zijn Huis van het Kind te ondersteunen en kwalitatief verder uit te bouwen.

Huizen van het Kind zijn samenwerkingsverbanden die gestuurd worden vanuit de lokale overheden en waarvan de werking zich richt op gezinnen met kinderen. Het Huis van het kind Bredene is momenteel een netwerk van volgende organisaties/diensten: jeugddienst gemeente, dienst kinderopvang gemeente, dienst buitenschoolse kinderopvang gemeente, de Springplank (OCMW), Uit De marge en jeugdopbouwwerk, Kind en Gezin en Kind en Preventie. Het is de bedoeling om in te zetten op de uitbouw van een versterkt, gestroomlijnd, laagdrempelig, participatief, behoeftengestuurd – en dekkend (opvoedings-) ondersteuningsaanbod voor alle alleenstaande gezinnen en gezinnen met kinderen tot 24 jaar. Het samenwerkingsverband in Bredene doet dit door in te zetten op netwerking, te voorzien in een gezinsondersteunend aanbod en aandacht te hebben voor de toegankelijkheid van het aanbod.

De subsidie zal toelaten om het netwerk te vergroten en nog meer in te zetten op de reële noden in het kader van opvoedings- en gezinsondersteuning en toegankelijkheid van een aanbod op maat van alle gezinnen.

Voor meer info:
Huis van het Kind Bredene – Duinenstraat 106 8450 Bredene (sociaal huis) – 059 33 97 70 – Sandra Roelens/Kim D’Hooghe – huisvanhetkind@bredene.bewww.facebook.com/huisvanhetkindbredene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string iBjm7a to the field below: