Brico Cross: verkeersmaatregelen

Comments (0) actualiteit

Op zaterdag 29 december 2018 wordt de jaarlijkse Brico cross opnieuw georganiseerd op het domein Grasduinen. Om de wedstrijdzone gemakkelijk te kunnen bereiken worden drie publieke voetgangersingangen voorzien:

• Duinenstraat t.h.v. de toegangsweg Grasduinen
• Zandstraat t.h.v. handelszaak Ofleur
• Klemskerkestraat t.h.v. Amazonelaan

Het rennerspark voor de eliterenners wordt dit jaar voorzien in de Duinenstraat, meer bepaald tussen de Beukenlaan en de rotonde t.h.v. het WZC Jacky Maes. De rennersparking voor de jeugdrenners wordt voorzien op het marktplein, gelegen langsheen de Kapelstraat.

Wenst u er de sfeer te komen opsnuiven? Kom dan gerust eens langs.
Voor de veiligheid en de organisatie van het evenement dienen op 29/12 volgende (tijdelijke) verkeersmaatregelen te worden genomen (telkens van 7u30 tot 18 uur), hieronder een overzicht:
Om het rennerspark voor de eliterenners te kunnen organiseren wordt de Duinenstraat VOLLEDIG afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Beukenlaan en de rotonde t.h.v. het WZC Jacky Maes
Er wordt een omleiding voorzien in beide rijrichtingen via de Populierenlaan
Om het parkeren voor de jeugdrenners te kunnen organiseren wordt de parking markt, langsheen de Kapelstraat, voorbehouden.
Er wordt een bezoekersparking voorzien in de Zandstraat, meer bepaald tussen de Vloedstraat en de rotonde met de Klemskerkestraat. Hiervoor wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Zandstraat. De rijrichting is verplicht naar de Klemskerkestraat. Hierdoor kan er geparkeerd worden aan de rechterzijde van de rijbaan en rijdt het doorgaand verkeer op de linker rijstrook. De openbare parking in de Zandstraat zal echter voorbehouden worden voor de organisatoren.
Om mogelijke verkeersopstoppingen in de straten rondom de wedstrijdzone te voorkomen worden volgende maatregelen genomen:
Invoeren van éénrichtingsverkeer in de Klemskerkestraat, tussen het kruispunt met de Zandstraat en het kruispunt met de Ruiterlaan. De richting zal er verboden zijn naar de Zandstraat.
Stilstaan- en parkeerverbod in de Klemskerkestraat, tussen de rotonde met de Zandstraat en het kruispunt met de Ruiterlaan en tussen de rotonde met de Zandstraat en de Zuid-Oostwijk.
Stilstaan- en parkeerverbod in de Batterijstraat tussen de Zuid-Oostwijk en de Koerslaan.
Parkings MEC I, II en III langsheen de Kapelstraat worden voorbehouden voor de organisatie
Woont u in de buurt? Kom dan met de fiets.

U kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen:

Met de bus:
Ingang Duinenstraat: bushalte Centrumlaan (Centrumplein) of Duinenstraat WZC Jacky Maes. OPGELET! De halte t.h.v. van het WZC Jacky Maes zal worden verplaatst naar de Duinenstraat t.h.v. de huisnummers 92 en 77

Met de tram:
Ingang Duinenstraat: halte ‘Bredene aan Zee’ en dan via de Duinenstraat tot aan de toegangsweg
Ingang Klemskerkestraat: halte ‘Renbaan’ en dan via de Klemskerkestraat tot aan de toegangsweg

De mogelijke verkeershinder zal ’s morgens beginnen en duren tot na de afloop van de elitekoers in de vooravond. De parkeermogelijkheden in de dichte omgeving van het domein Grasduinen zijn beperkt. De politie dringt erop aan dat men respectvol omgaat met de buurt en omwonenden en niet eender waar zijn/haar auto achterlaat. Er wordt aangeraden om langs de Koninklijke baan te parkeren en van daar te voet via de Duinenstraat of Klemskerkestraat naar Grasduinen te gaan of om de voorziene bezoekersparking in de Zandstraat te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 3bvCrr to the field below: