Bredene vraagt ‘Blauwe Vlag’ aan

Comments (0) actualiteit

Bredene dient een aanvraag in tot het behalen van ‘een Blauwe Vlag’ op de Bredense stranden in 2019. Deze vlag is wereldwijd erkend als symbool voor propere, veilige stranden met een goede waterkwaliteit. Er zijn 4500 ‘Blue Flag locaties’ in 45 landen. Om een Blauwe Vlag te kunnen behalen dient men te voldoen op vlak van bewustmaking en educatie inzake duurzame ontwikkeling, waterkwaliteit, milieubeheer en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, dienstverlening en toegankelijkheid .
Uit een voorbereidende controle blijkt dat 4 van de 5 Bredense strandposten in aanmerking kunnen komen voor een Blauwe Vlag. Eén strandpost, de minder bezochte strandpost 4 gekend als “De Drogen Opganck”, komt allicht niet in aanmerking wegens afwezigheid van sanitaire voorzieningen.

De aanvraag van Bredene ligt in het verlengde van wat op het kustburgemeestersoverleg van september werd afgesproken. Toen werd immers beslist om met alle kustgemeenten een aanvraag in te dienen voor het verkrijgen van een ‘Blauwe Vlag’. Iedere gemeente zal zich nu afzonderlijk inschrijven, maar de communicatie gebeurt wel overkoepelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string n3PaEZ to the field below: