Al geregistreerd als orgaandonor?

Comments (0) actualiteit

Op zondag 23 september 2018 kon je je uitzonderlijk laten registreren als orgaandonor. We mochten in die week 125 mensen registreren. Twijfel je nog? Hieronder kun je nog eens nalezen wat het precies inhoudt om orgaandonor te zijn.

Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen is orgaantransplantatie de laatst mogelijke behandeling. Als je sterft door hersen- of hartfalen, dan kunnen je organen worden gebruikt om levens te redden. Het is belangrijk dat je daar nu al over nadenkt en je registreert als donor. In principe is iedereen orgaandonor tenzij je die uitdrukkelijk weigerde tijdens je leven of als je naaste familieleden (kinderen, ouders of echtgenoot) zich tegen de orgaandonatie verzetten.

Hoe registreren ?
Om er zeker van de zijn dat je wens als orgaandonor wordt gerespecteerd, kun je je keuze laten registreren bij de dienst burgerzaken. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. We registreren je instemming in het rijksregister en sturen dit door naar de federale overheidsdienst Volksgezondheid. De registratie is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string NCFmFo to the field below: