Zwerfkatten en Bredene, er is nog veel werk,…..

Comments (1) actualiteit

Een bewoner uit de Violierenlaan in de Wijk Maria Duyne meldde het volgende probleem in verband met een zwerfkat:

Enkele dagen geleden is er bij ons in de tuin (Violierenlaan) een klein lief hongerig en dorstig katertje toegekomen. We hebben de dienst zwerfkatten van Bredene gecontacteerd maar er werd niets gedaan om ons te helpen.
Hun enige voorstel was een zwerfkattenactie te doen, waarbij al onze buren hun katten enkele dagen zouden moeten binnenhouden omdat er een kattenkooi zou geplaatst worden. De kat zou dan gechipt en gesneden worden maar daarna terug uitgezet worden waar hij opgepakt werd, terug bij ons dus!

Dit is geen oplossing voor het probleem, wij willen die kat in de eerste plaats terug bij zijn/haar baasje krijgen.

Blijkbaar kan (of wil) de gemeente niet meer doen dan werd voorgesteld.

PS.: Wij zijn zelf met de kater naar de dierenarts geweest, hij is gezond, niet gechipt en ondertussen door ons ontwormd. (om onze katten niet te besmetten)
PS.2: Blauw kruis van de kust, wil slechts foto’s op hun Facebook posten als we de kat binnenbrengen, laten chippen en castreren…

Dit bevestigt het gelijk van “Katwomen Therese”. Niet dat ik deze dame haar optreden goedkeurd maar wel begrijp dat je als kattenliefhebber tot alles in staat bent. Tevens kan worden vastgesteld dat het zwerfkattenbeleid van Bredene niet is wat door de bevoegd schepen Jens Vanhooren beweerd wordt.


Van wie is deze schattige kater…. (Juiste adres is te bekomen bij de redactie van Bredene-Breed)

One Response to Zwerfkatten en Bredene, er is nog veel werk,…..

  1. therese vanneste schreef:

    Danku Dirk om dit te helpen publiekmaken en hun ware aard te helpen ontmaskeren . Deze verantwoordelijke inwoners contacteerden me eerst telefonisch en ook met mail hierover.Erg dat ze zo met een kluitje in het riet worden gestuurd.Doe dan eens je plicht als burger ivm dierenwelzijn ….De eigenaar zal quasi zeker nooit opduiken want er wordt volop gedumpt,eenmaal het schattige kitten volgroeid is …..Daarom staat het al ter plaatsing op mijn fb .Het is tam en verdient een goed baasje .Als het niet geadopteerd wordt langs fb ,zal ik het plaatsen in Antwerps klein erkend asiel .Ik zal wel vervoer nodig hebben want heb geen auto en een treinreis is te stresserend voor een kat.Misschien langs deze weg dat er iemand wil helpen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 5eF7Ba to the field below: