Bredene en geluidsoverlast het blijft duren,…

Comments (1) actualiteit

Tijdens het vragenkwartiertje voor de gemeenteraad van dinsadg 23 oktober 2018 werd door Therese Vanneste, van januari 2019 gemeenteraadslid voor N-VA, volgende opmerking en vraag :

Geluidsoverlast door Harber’s Hoeve :
Verschillende omwonende uit de Morinenlaan vragen me dit te signaleren. Ze werden een zomerlang uit hun slaap gehouden door luide muziek to 4.00 uur in de nacht. Ik hoorde het zelfs op Ter Cuereplein vanuit mijn garage. Gedurende de dag was er dan weer getier van kinderen op springkasteel en speelplein. Ook gerammel aan de hekkens om de herten te pesten. Waar zijn de ouders ? De Mensen zijn het echt beu !
Iemand belde de uitbater om 3.00 uur in de nacht en stelde deze vraag of hij in ruil iets (een maaltijd) kon regelen met hem … Niet dus
De onmwonenden en slachtoffers zijn hardwerkende mensen die hun nachtrust nodig hebben en nu naar therapeuten moeten lopen wegesn slapeloosheid en stress
De vraag is dus kan dit probleem worden aangepakt, want het wordt steeds ee couranter probleem in onze volgebouwde gemeente ?

Dit is geen alleenstaand feit. Ook de bewoners van de Hippodroomwijk hebben al meermaals de geluidsoverlast van de plaatselijke horecazaak aangekaart. Hier werden door de bewoners reeds verschillende acties ondernomen, helaas ook zonder succes. Ook hier zijn al verschillende bewoners langs een therapeut moeten gaan en is er zelfs ten gevolge van deze overlast een poging tot zelfmoord geweest.

Ook gemeenteraadslid Dirk Cattoir heeft al regeelmatig aangekaart dat het met de geluidsoverlast in Bredene de ernstig mis gaat. Het gemeentebestuur werkt, zoals met veel zaken, ook hier met twee maten en gewichten en lappen hun eigen gemeentelijk reglement aan hun laars. Er wordt wel om 20.20 uur politie gestuurd om het stiller te maken in een café in de winkelstraat, nochthans was hier de maximum decibelwaarde verre van overschreden, maar de uitbater had niet de juiste kleur. De twee hoger genoemde zaken blijkbaar wel…

Dirk Cattoir van Neutraal Bredene zal ook van 2019 blijven hameren op de overdreven geluidsoverlast in sommige wijken. Want geluidsoverlast brengt de gezondheid ernstige schade toe. En geen enkele burgemeester wil toch geen melding van een zelfmoord in zijn palmares omdat er niet correct werd opgetreden tegen geluidsoverlast.
Respect en verdraagzaamheid moet van de beide kanten komen, beide partijen zowel bewoners als uitbaters zullen water bij de wijn moeten doen en de burgemeester moet correct optreden en dit zonder twee maten en twee gewichten en volgens de wettelijke bepalingen.

Er werd niet geantwoord op de vraag,…..

One Response to Bredene en geluidsoverlast het blijft duren,…

  1. therese vanneste schreef:

    Zeer goed dat dit opgenomen wordt ,Dirk,,want het wordt steeds erger !De bewoner staat machteloos ,want de politie lacht hem uit en beziet hem als “asociaal”,net zoals de politieke meerderheid in Bredene.Een kleine correctie:het was de uitbater van Harbour’s Hoeve zelf die vroeg aan de boze omwonende ,wanneer die hem s’ nachts opbelde,”of ze niks konden regelen… “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string TihKrG to the field below: