Wijziging van voornaam ook in Bredene gratis

Comments (0) actualiteit

Het wijzigen van je voornaam dient sedert 1 augustus 2018 niet meer aangevraagd bij FOD Justitie maar wel in het gemeentehuis. In Bredene zal hiervoor geen vergoeding worden aangerekend. De wijziging van de voornaam, die nog steeds moet worden gemotiveerd, kan ook snel worden afgerond.

Tot 1 augustus moest wie zijn naam wilde laten veranderen een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag indienen bij de Federale Overheidsdienst Justitie. De Dienst Naamswijzigingen moet ook zijn toelating geven. De procedure om een voornaam te veranderen kon tot anderhalf jaar duren en kostte 490 euro. Voortaan bepaalt het gemeentebestuur of een aanvraag voor een voornaamswijziging voldoende gemotiveerd is en of er niet gekozen wordt voor een belachelijke naam.

Bredene zal voor deze dienst geen bijdrage vragen. Het gemeentebestuur gaat ervan uit dat wie zijn voornaam laat veranderen hiervoor een gegronde reden heeft, dat dit dus niet lichtzinnig gebeurt en dat dit bijgevolg een beperkte werklast met zich zal meebrengen.`

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string GSW3ZY to the field below: