Opgepast, overstekende eenden

Comments (0) actualiteit

In deze periode zie je – ook in bebouwde kom – geregeld hele eendenfamilies de straat oversteken. In februari en maart zijn vooral de mannetjes verkeersslachtoffer omdat zij de vrouwtjes volgen maar door hun gewicht niet snel kunnen uitwijken voor auto’s. In mei en juni zie je veelal moeder eend die met een rij kuikens in haar kielzog de straat oversteekt. Het gemeentebestuur vraagt dan ook om in de omgeving van de broedzones van eenden goed uit te kijken en vooral de snelheid aan te passen. In het verleden werden door het gemeentebestuur ook borden geplaatst om te waarschuwen voor overstekende eenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string qWYWfw to the field below: