Honden op het strand in Bredene ?

Comments (1) actualiteit

Wanneer mag ik met mijn hond op het strand? Die vraag wordt ons regelmatig gesteld. Voor alle duidelijkheid zetten wij alle bepalingen in verband met honden op het strand en in de duinen nog eens op een rijtje.

De algemene regel is dat honden zijn toegelaten op het strand en in de duinen. Van 1 juli tot 31 augustus zijn honden evenwel niet welkom op het strand en in de duinen (met uitzondering van de verharde paden), dit telkens van 10u30 tot 18u30. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor de strandzones voorbij de concessiezone Twins tot de grens met Oostende en de zone tussen post 6 en het naaktstrand (het naaktstrand is niet inbegrepen in deze zone).

Hondeneigenaars kunnen enkel in deze zones hun viervoeter meenemen naar het strand, op voorwaarde uiteraard dat hij aan de leiband wordt gehouden. Buiten deze perioden kunt u steeds en overal met uw viervoeter in Bredene terecht, op voorwaarde dat ze aan de leiband worden gehouden. Honden mogen evenwel vrij loslopen (zonder leiband) op het strand en in het strandwater van 15 oktober tot en met 15 maart, met uitzondering van de surfzone van de Twins.

Inmiddels weet iedere hondeneigenaar ook dat hij of zij de uitwerpselen van zijn of haar hond moet opkuisen. Het politiereglement schrijft hierover voor dat iedereen die op stap is met zijn hond een plastic zakje bij zich moet hebben.

One Response to Honden op het strand in Bredene ?

  1. marc schreef:

    “Inmiddels weet iedere hondeneigenaar ook dat hij of zij de uitwerpselen van zijn of haar hond moet opkuisen. Het politiereglement schrijft hierover voor dat iedereen die op stap is met zijn hond een plastic zakje bij zich moet hebben.”
    wat is er met die stront van de paarden ? die mag blijven liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string YRHVcG to the field below: