De niet draaiende draaimolen,…..

Comments (0) actualiteit

Voor het kunstenproject Beaufort straat op het rondpunt aan het Woon- en Zorgcentrum Jacky Maes een draaimolen van kunstenaar Frederik Van Simaey. Om het kunstwerk volledige tot zijn recht te komen moeten de lichtjes branden en de draaimolen draaien. Menig kunstliefhebber vroeg zich af waarom de molen niet draait en waarom de lichtjes niet branden en kwamen naar Bredene-Breed met deze vraag.

Bredene-Breed ging zijn licht opsteken bij de gemeente en stelde de vraag.
Het heeft alles te maken met de veiligheid van de kinderen en zwakke weggebruikers en ja dat is veel belangrijker dan een draaiend kunstwerk.

Hierbij het antwoord van de gemeente :
Dat was inderdaad ook de bedoeling maar tijdens de eerste dagen werd vastgesteld dat de draaiende molen nog al wat kinderen aantrok wat wel enig gevaar opleverde. Niet alleen de draaiende molen op zich leverde gevaar op voor de spelende kinderen maar ook werd hier door deze zwakke weggebruikers een hele gevaarlijke toestand gecreëerd (oversteken zonder kijken). Op advies van de politie werd het draaien van de molen dan ook stilgelegd. De lichtjes zouden echter wel moeten branden maar hiervoor is nog een technische ingreep nodig door de kunstenaar.

Voila het mister van de niet-draaiende draaimolen is hiermee opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string MCewaq to the field below: