‘Belgian Cat’ Kyara Linskens krijgt Platina Eend

Comments (0) actualiteit

Tijdens een sportgala in het MEC Staf Versluys werden de Bredense sportprijzen uitgereikt. Naast de Platina Eend en de Schaal voor sportverdienste werd ook een sportvereniging in de kijker geplaatst, waren er prijzen voor de beloftevolle jongeren en, voor het eerst, kregen 4 Bredenaars de trofee van sportambassadeur. Het gemeentebestuur koppelt deze uitreiking aan een leuke sportquiz waar men centen kan verdienen voor een Bredense sportvereniging.

(Lees verder onder de foto)

Foto website BelgianCats via Google

De Platina Eend is de Bredense trofee voor sportverdienste. Deze prijs voor de beste sportprestatie van het afgelopen jaar wordt jaarlijks uitgereikt door het bestuur van de sportraad. In totaal waren er 4 genomineerden voor de prijs. Hans Van den Buverie (duatlon/triathlon), Kyara Linskens (basketbal), An Vanhoorne (Atletiek speerwerpen) en het duo Stephan Fiers/Ingeborg Aarts (windvliegen met speciale kites). De Platina Eend 2017 gaat dit keer naar de 22-jarige Kyara Linskens. Ze behaalde vorig jaar met de Belgian Cats (de nationale basketbalploeg) de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap basketbal. Aangezien Kyara momenteel de play-offs speelt met haar team Nymburk kon ze niet ter plaatse zijn en werd haar trofee door haar zus in ontvangt genomen. Naast de Platina Eend wordt jaarlijks ook de Schaal voor sportverdienste uitgereikt. Deze schaal gaat naar een Bredenaar die zich al jarenlang, onbaatzuchtig inzet voor het Bredens sportgebeuren. Dit jaar krijgt Anne Van De Velde van Turnkring Neptunus deze Schaal voor sportverdienste. Anne is al jarenlang de drijvende en dragende kracht van turnvereniging Neptunus.

(Lees verder onder de foto)

Voor het eerst sportambassadeurs
Tijdens het sportgala werden ook nog andere prijzen uitgereikt. Zo werd de Koninklijke Zwemvereniging De Waternikkers als sportvereniging in de kijker geplaatst. De vereniging zorgt al jaren dat kinderen leren zwemmen en begeleiden met hun gedreven vrijwilligers zwemmers op recreatieve basis. In de categorie ‘beloftevolle jongeren’ werden Gillian Schockaert (zwemmen/triathlon), Kyana Laenens (atletiek), Kelvin Cockaert (wielrennen), Hanne Vanbiervliet (ropeskipping), Chuca Vanbaelenberghe (atletiek), Wege Vanbaelenberghe (atletiek), Marion Decrop (jiu jitsu), Thomas Broucke (windsurfen), Marlon Colpaert (roeien) en Helena Van Lyl (ropeskipping) beloond voor prestaties van 2017. Marion Decrop kreeg de titel ‘Jonge sporter van het jaar’. Ze werd in 2017 wereldkampioen jiu jitsu en behaalde daarnaast heel wat knappe resultaten in belangrijke tornooien.

Tot slot was er dit jaar ook een nieuwe categorie. Het gemeentebestuur wil, met de trofee van ‘sportambassadeur’, mensen in de kijker plaatsen die niet langer zelf aan sport doen en ook niet in het plaatselijk milieu actief zijn maar zich als Bredenaar toch op nationaal of internationaal niveau in de sportwereld onderscheiden. 4 Bredenaars krijgen dit jaar de trofee van sportambassadeur. Kevin Monteny en Nick Senecaut zijn beiden assistent-scheidsrechter in het voetbal. Ze hebben een hele weg afgelegd en zijn ondertussen allebei actief in de Jupiler Pro League. En ook Frans Heuvicq en Jurgen Nijs trokken met de trofee van sportambassadeur naar huis. Beiden zijn al jarenlang actief in het American Football en geven tv-commentaar bij de meeste wedstrijden op Eleven Sports of Telenet. Dit jaar becommentarieerden ze ook de Super Bowl.

Sportquiz: geldprijzen voor de verenigingen
Tussen alle uitreikingen door werd ook nog een quiz gespeeld. In 4 ronden van telkens 10 vragen kon men in team deelnemen ten voordele van een Bredense vereniging. Tot en met plaats 7 waren een geldprijzen te winnen. Winnaar werd ‘Inside Outside’ (250 EUR), de tweede plaats ging naar de Duikernikkers (125 EUR) en als derde eindigde Triatlon Team Bredene 3 (100 EUR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string OAcUqh to the field below: