Auto tegen luchtlijnpaal op Koninklijke Baan

Comments (0) actualiteit

In de nacht van woensdag op donderdag deed zich rond 00:25u een zwaar verkeersongeval voor op de Koninklijke Baan te Bredene.
De politie van Bredene/De Haan, de brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. Een voertuig Peugeot Traveller die uit de richting Oostende kwam, was om ongekende reden op de tramsporen in de middenberm beland en tegen een luchtlijnpaal van de tram geknald. De bestuurder, een 42-jarige Hanenaar, zat door het ongeval in zijn voertuig gekneld.

(Lees verder onder de foto)
Foto : Boterman, HLN van 13/04/2018, (via online abonnement)

De hulpdiensten hadden heel wat moeite om de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Dat lukte uiteindelijk na bijna anderhalf uur. De zwaar gekwetste man werd overgebracht naar het Henri Serruysziekenhuis te Oostende. Hij verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar.

Het voertuig werd compleet verhakkeld door het ongeval, zelfs het motorblok was eruit gekatapulteerd en lag enkele tientallen meters verder. De zware luchtlijnpaal, waar de tramlijnen aan vasthangen, stond scheef door de impact. Ook de permanentiedienst van De Lijn diende ter plaatse te komen om de schade aan hun infrastructuur op te meten en de nodige maatregelen te treffen.

Berichtgeving: Lokale politiezone Bredene-De Haan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string trS0ck to the field below: