Susan Ball wint de cultuurprijs.

Comments (0) actualiteit

Zaterdag 10 maart 2018 werd tijdens een druk bijgewoonte academische zitting van de culturele raad de “Cultuurprijs 2018” uitgereikt aan Susan Ball. Susan Ball is een Britse die al vele jaren in Bredene woont en een veelzijdige kunstenares is en gefascineerd is door meeuwen. OP 22 oktober 2017 verscheen op deze website een mooi interview van deze kunstenares. Susan haar hele kunstenaarsloopbaan en haar steun voor arme Afrikaanse straatkinderen via het project “Steentje bij dragen”. Susan’s dochter werkt nu in een project in Kampala.

De voorstelling die Magda De Schepper van Art-from-Love tijdens de academische zitting schetste over Susan kan je hellemaal terugvinden in het interview op deze site. Klik hier om het interview te lezen.

De academisch zitting werd afgesloten met een toepasselijke videoclip uit de film “Jonathan Livingstonn Seagull” met muziek van Niel Diamond. Bekijk hier deze clip

Susan bedankte voor de erkenning en de ontvangen cultuurprijs. Ze bedanken vooral Annette en Monica Van Brussel voor het feit dat ze haar kandidatuur via Les Colombiers (Carpe Diem) indiende. Susan werd met grote overtuigen gekozen uit twee kandidaten.

Het geheel werd afgesloten met een receptie met lekkere hapjes.

Meer foto’s van deze academische zitting vind je op de facebookpagina van Bredene-Breed, klik hier voor deze fotoreportage.

Hierbij de ingediende kandidatuur :

Omschrijf bondig de activiteit waarvoor de kandidaat in aanmerking komt voor de ‘Prijs Cultuurraad Bredene’:

Susan Ball, is een veelzijdige kunstenares. Keramiek, beeldhouw, schilderen, klei… Vele tentoonstellingen, thuisatelier bezoek, deelname aan tentoonstellingen van kunst door mensen met een beperking…zoals die bij Carpe Diem vzw.

Site: www.he-art-of-the-spirit.com
Facebook.com/susan.ball

Motiveer waarom de kandidaat de ‘Prijs Cultuurrraad Bredene’ zou verdienen, 500karakters:

Susan maakt UNIEKE kunststukken. Zoals MEEUWEN MET EEN BOODSCHAP, die te zien waren op haar ‘BUREN BIJ KUNSTENAARS’ thema: ‘DOOR DE MEEUWEN HEEN’, het was een topper! Grote meeuwen gemaakt, daarop oude verhalen, teksten over Bredene en Oostende. Met bijhorende documentatie mappen. Zeer zorgvuldig alles tentoon gesteld in open lucht! Meeuwen vlogen over de straat, aan kabels naar café de ZEEMEEEUW toe, het (opgenomen) geschreeuw van de meeuwen, maakte het af. Een dinertafel met mosselen en frieten, meeuwen die aanvielen, een verkeersbord waardoor een meeuw doorvloog…alles leek zo natuurlijk, echt… Een nog nooit geziene stunt! Met als boodschap “Alles zien door de ogen van vogels. Vrijheid, hoger perspectief…Bij dit kunstwerk is méér dan nagedacht! Op ‘buren bij kunstenaars’ was het aanschuiven om te kunnen genieten van deze UNIEKE KUNST! P.S. Mr. Gryson was tegelijk met ons op bezoek bij Susan Ball en kan mijn positieve omschrijving bevestigen, als vele andere bezoekers…. Ook is ze sterk om sociale projecten hulp te bieden, via haar kunstwerken: Zo maakt zij ook, “DRAAG JE STEENTJE BIJ”, een klei- hoofdje op een mooie baksteen verwerkt, dat smeekt om hulp, voor een goed doel: straatkinderen in CAMPALA” Deze serie is zo mooi, die ook te bezichtigen waren op haar ‘Buren bij kunstenaars’ zoals nog vele unieke kunstwerken…ALLE HAAR WERKEN HEBBEN EEN STERKE POSITIEVE UITSTRALING EN BOODSCHAP. MEN BLIJFT ER NAAR KIJKEN…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string ZU6X4e to the field below: