Spannende laatste kwartfinale van de vijfkamp

Comments (0) actualiteit

Zondag 11 maart 2018 werd in Moeder Lambik de laatste kwartfinale gespeeld van de vijfkamp, een wedstrijd tussen de Stormvogels en de Zeemeeuw. De winnaar speelt op 8 april de halve finale tegen de Facteurs.
De Stormvogels waren aanwezig met : .kapitein Andy, Nick, Timo, Rudy en Norbert
De Zeemeeuw was met de volgende 5 naar de Moeder Lambik afgezakt : kapitein Michel, Ronald, Daniel, Staf en Luc.
Vermits de hoofdscheidsrechter Ronald meespeelde met de ploeg van de Zeemeeuw werd Erika vandaag de hoofdscheidsrechter.
Timo van de Stormvogels begon alvast goed in het biljarten en maakte er even een “One-man” show van en scoorde meer dan 20 punten. Maar ook de biljartjoker van de Zeemeeuw, Daniel, wist de nodige punten te maken en de achterstand op de Stormvogels te beperken. Blijkbaar was de goede prestatie van Daniel een stimulans Voorde andere Zeemeeuwen, zij beende de Stormvogels bij, gingen er voorbij en lieten ze achter. Het biljarten eindigde op 101 tegen 78 voor de Zeemeeuwen.
De eerste ronde van de troumadam eindigde op 36 tegen 43 voor de Stormvogels. De tweede ronde van de troumadam liep iets minder goed voor de Stormvogels, ze verloren met 29 tegen 47 en dus ook de troumadam met 72 tegen 83 voor de Zeemeeuwen die nu 2-0 voorstaan. De Stormvogels moeten dus het vogelpik winnen om nog kans te maken op de halve finale tegen de facteurs.
Te als bij de troumadam begonnen de Stormvogels sterk aan het vogelpikken met een winst van 510 tegen 420. De Stormvogels wonnen de vogelpik met 987 tegen 843 en doen weer mee voor een plaats in de halve finale.
In de eerste ronde van de schietbak worden door de beide teams records gebroken het werd 3-4 voor de Stormvogels. Kunnen de Stormvogels hun voorsprong behouden. Het werd een spannende tweede ronde van de schietbak. Het werd 2-2 in de tweede ronde, wat de eindstand schietbak op 5 voor de Zeemeeuwen en 6 voor de Stormvogels bracht. Het toptafel zal dus beslissen over de halve finale tegen de facteurs op 8 april 2018.
Het werd een spannende toptafel met een eigenzinnige tol. Het zullen de jokers van beide ploegen zijn die het toptafel zullen beslissing. De beide jokers zijn bij de beide teams de laatste spelers. De joker van de Zeemeeuw haalde 66 punten en de joker van de Stormvogels haalde 68 punten. De eindstand van het toptafel was 161 tegen 170 voor de Stormvogels die dus op 8 april de halve finale zullen spelen tegen de facteurs.

De volledige fotoreportage van deze wedstrijd vind je op de facebookpagina van Bredene-Breed, klik hier voor deze reportage.

Voor het volledige wedstrijdverloop en uitslagen zie hieronder :

Eerste ronde :

Datum wedstrijd NR Wedstrijd Uitslag
10 september 2017 A  Spekkevissers – Biervaatjes  1 – 4
24 september 2017 B  Klinkers – Blauwe Sluis  3 – 2
08 oktober 2017 C  Valkeniers – Facteurs  2 – 3
22 oktober 2017 D  Duinensprinters – Zeemeeuw  1 – 4
19 november 2017 E  Jacali – Stormvogels  2 – 3
03 december 2017 F  PierBoys – Politiekers  1 – 4
17 december 2017 G  PlucheBoys – Toogplakkers  0 – 5
14 januari 2018 H  Collega’s – Rodenbach  2 – 3

Kwartfinale :

Datum wedstrijd NR Wedstrijd Uitslag
28 januari 2018 1  Facteurs – Rodenbach 4 – 1
18 februari 2018 2  Toogplakkers – Klinkers 4 – 1
25 februari 2018 3 Politiekers – Biervaatjes 0 – 5
11 maart 2018 4  Zeemeeuw – Stormvogels 2 – 3

Halve finale :

Datum wedstrijd NR Wedstrijd Uitslag
25 maart 2018 X  Toogplakkers – Biervaatjes
08 april 2018 Y  Facteurs – Stormvogels

Finale :

Datum wedstrijd NR Wedstrijd Uitslag
22 april 2018 X  X – Y

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 2R25Cf to the field below: