Bredene investeert in 3 semi-ondergrondse restafvalcontainers

Comments (0) actualiteit

Vanaf april 2018 worden in de toeristische zone van de gemeente Bredene 3 semi- ondergrondse afvalcontainers voor restafval in gebruik genomen. Deze restafvalcontainers worden permanent geïnstalleerd naast de glasbolsites ter hoogte van de Driftweg, Markt en de Koerslaan.

De restafvalcontainers zijn voorzien van een ruime inwerpopening waar je een afvalzak met maximaal 60 liter restafval in kan plaatsen. Je hoeft voor het aanbieden van restafval in deze containers geen officiële afvalzak van de gemeente meer te gebruiken. Het activeren van de restafvalcontainer gebeurt door een muntinworp van 2 EUR per afvalzak.

De containers lossen meteen ook het probleem op voor de tweede verblijvers en toeristen die niet weg kunnen met hun restafval. Vanaf april zal dus iedereen tegen de kostprijs van 2 EUR per zak van 60 liter op elk moment van de dag het restafval kunnen wegbrengen. Ook wordt hiermee verhinderd dat meeuwen vuilniszakken kapot kunnen pikken.

Bij een goed en normaal gebruik zorgen de afvalcontainers niet voor overlast voor de buurt. Er zal immers streng worden opgetreden tegen sluikstorten op deze plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string OmIYKc to the field below: