Voordracht : “Was er ook een Belle-epoque voor de Oostendse vissersgemeenschap”.

Comments (0) actualiteit

Dinsdag 20 maart 2018 organiseert de Heemkring Ter Cuere in samenwerking met het Davidsfonds en in het kader van de nacht van de geschiedenis een voordracht met als thema : “Was er ook voor de Oostendse vissersgemeenschap een belle époque?” (De socio-economische situatie van een beroepsgroep in transitie.)

De voordracht start om 20.00 uur in het heemkundig museum Turkeyenhof, Zegelaan 42, Bredene

De spreker, Dirk Beirens, laat vooral de visserij & urbanisatie/toerisme aan bod komen. De betrokkenen, vrijhandel, protectie, loonvorming, vismijn & vismarkt, onderwijs en leefomstandigheden.

Spreker Dirk Beirens is geboren en getogen in het Oostendse-Westerkwartier, die als gids zijn da-da heeft gemaakt over de Oostendse vissersgemeenschap. Hij is oud-leerling van het Onze-Lieve-Vrouwecollege, master Germaanse talen, leraar-coördinator in het Oostendse Vrij Technisch Instituut.
Dirk Beirens is auteur van schoolboeken Nederlands, geschiedenis en geschiedkundige bijdragen over Oostende. Is ook de drijvende kracht bij tal van verenigingen. Stichtend lid, bestuurslid en redacteur Oostendse gidsenkring ‘Lange Nelle’ en medeorganisator van tal van tentoonstellingen. Ontwerper van tal van gegidste wandelingen. Gerenommeerde voordrachtgever over uiteenlopende thema’s met binding over Oostende.

Leden van Ter Cuere betalen 3,00 euro en de niet-leden betalen 5,00 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string v06MvC to the field below: