Strooidiensten zijn preventief aan het werk

Comments (0) actualiteit

De gemeentelijke technische dienst is preventief in de weer om de wegen, voet- en fietspaden sneeuwvrij te houden. Het gemeentebestuur zet vandaag 12 personeelsleden in om de veiligheid te garanderen op de Bredense wegen. De technische dienst volgt de weersvoorspellingen op de voet op.

Aandacht voor de fietspaden
Sedert enige tijd wordt er bij winterse neerslag ook extra aandacht gegeven aan de fietspaden langs de invalswegen. Hiervoor zet de gemeente extra materieel en ploegen in. Het is niet de bedoeling om alle wegen en fietspaden te strooien. In woonwijken bijvoorbeeld, waar er weinig verkeer is en veel jonge gezinnen wonen, is er voornamelijk bestemmingsverkeer en weinig doorgaand verkeer. Bij sneeuw of ijzel is de impact er dan ook eerder beperkt. In deze straten strooit de gemeente niet en gunt de gemeente de kinderen vooral veel sneeuwpret. Bij gladheidsbestrijding probeert de gemeente er wel voor te zorgen dat bijna alle weggebruikers op relatief korte afstand van hun woning een bestrooide weg vinden.

Eigen voetpad vegen is verplicht!Het gemeentebestuur rekent ook op de inwoners om de stoep vóór de eigen woning sneeuw- en ijsvrij te maken.

Wie het strooiplan wil raadplegen kan terecht op www.bredene.be/strooiplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 2X2UES to the field below: