Carnavalstoet op 31 maart 2018

Comments (0) actualiteit

Op zaterdag 31 maart 2018 trekt opnieuw een carnavalstoet door de Bredene. De stoet start om 14.00 uur aan zaal Caproen in de Breendonklaan. Het traject loopt vervolgens via de Noord-Edestraat, Fritz Vinckelaan, Duinenstraat en Kapelstraat tot aan het MEC Staf Versluys. Aan het MEC Staf Versluys zal de stoet worden ontbonden met de organisatie van een ‘spekkeworp’ op het evenementenplein. De optocht zal onvermijdelijk verkeershinder met zich meebrengen.

De lokale politie zal instaan om op de kruispunten waar de stoet passeert het verkeer tijdelijk op te houden. Voor de veiligheid van de deelnemers wordt er tussen 15.00 uur en 18.00 uur éénrichtingsverkeer voorzien in de Kapelstraat, meer bepaald tussen de Duinenstraat en de Koerslaan. De richting zal er verboden zijn naar Oostende. Verder zal parking MEC III worden voorbehouden voor het opstellen van de praalwagens na het verloop van de stoet.

Door de traditioneel hogere opkomst van het publiek vanaf het winkel-wandelgedeelte in de Duinenstraat en langsheen de Kapelstraat vertraagt de optocht van de stoet daar sterk. Eigenaars van garages met uitgang in respectievelijk Duinenstraat en Kapelstraat dienen hierbij rekening te houden dat ze hun garage tijdelijk moeilijk of niet zullen kunnen verlaten met hun voertuig tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Ook bezoekers die met de wagen op de parking shopping en parking markt geparkeerd staan zullen tussen 15.00 uur en 18.00 uur de parkings moeilijk of niet kunnen verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string kqHC2O to the field below: