Start werken ‘postzegelpark’ Spuikomlaan

Comments (0) actualiteit

Deze week is gestart met de aanleg van een nieuw groene zone op de hoek van de Spuikomlaan en de Polderstraat. Na de afbraak van de voormalige gemeentelijke werkhuizen wordt hier 735 m² er als postzegelpark ingericht. Bredene investeert ruim 25.000 EUR in de aanleg van dit nieuwe parkje. De vorige jaren werd ook in tal van andere groene zones in de wijken geïnvesteerd.


Foto : bredene.be

De voorbije 6 jaar werden in Bredene een aantal ‘postzegelparkjes’ aangelegd. Dat was onder meer het geval aan het rondpunt van de Darwin (Lijsterstraat) en in de Oude-Tramstraat. Daarnaast werden de bestaande parken, Ramaekerspark en Vicognepark, helemaal heraangelegd. En met Grasduinen kwam er enkele jaren geleden reeds een aanzienlijk nieuw aangelegde groene zone bij. Netheid en onkruidbestrijding zijn voor het gemeentebestuur een prioriteit. Maar daarnaast zet Bredene, door de aanleg van nieuwe zones of herinrichting van bestaande parken, sterk in op het creëren van groene oases in de wijken. Op die manier komen ‘verborgen plekjes’ helemaal tot hun recht. De leefbaarheid binnen de verschillende wijken is voor het gemeentebestuur dan ook van groot belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string F4dIq2 to the field below: