Boegbeeld en voorzitter van Rode Kruis-Bredene overleden

Comments (1) actualiteit

De 63-jarige Bredenaar en boegbeeld/voorzitter van het Rode Kruis Bredene Hubert Beuselinck is vandaag na een slepende ziekte overleden.. Enkele maanden geleden nog organiseerde Monica (onafhankelijk gemeenteraadslid) nog een benefiet om Hubert zijn laatste wens te volbrengen. Hubert genoot in Polen van deze laatste wens.

Voorzitter Beuselinck was zeer gekend persoon in Bredene en zal een enorme leegte achterlaten bij zijn familie, vrienden en zijn medewerkers van de Rode Kruis afdeling Bredene en ver daarbuiten.
Bijna 52 jaar was Hubert op actief binnen zijn Rode Kruis afdeling en het was in 2016 huldigde het gemeentebestuur Hubert met de nodige eer de voorzitter van het Rode Kruis in Bredene.

“Zijn passie voor het Rode Kruis kende geen grenzen, zijn onbaatzuchtige en vrijwillige inzet voor die vereniging was grenzeloos. Hubert laat een zeer bloeiende, moderne afdeling en veel vrienden achter.”


Foto: Hubert genieten van zijn laatste wens in Polen.

Langs deze weg biedt Bredene-Breed.be z’n blijken van deelneming aan de familie, vrienden en kennissen van Hubert.

Vanaf woensdag 10 januari 2018 om 13.30 uur ligt een rouwregister in het gemeenschapscentrum in Bredene net voor de ingang van het lokaal van de Bredense Rode Kruisafdeling waar ook de vlaggen halfstok hangen.

Hierbij de kennisgeving vanuit het Rode Kruis Bredene :
Rode Kruis-Bredene meldt droevig het overlijden van haar voorzitter Hubert Beuselinck : 6 januari ’55 – 9 januari ‘18

In april 1966 zette Hubert zijn eerste stappen in het Rode Kruis. Nu, bijna 52 jaar later was hij, tot
op zijn laatste dag, nog steeds gebeten door de Rode Kruismicrobe.

Zijn inzet, volharding en strijdlust hebben niet mogen baten. Na een zeer ongelijke strijd van 20 maanden heeft de afdeling Bredene moeten afscheid nemen van haar voorzitter.

Hubert laat, na 16 jaar voorzitterschap, een zeer bloeiende moderne afdeling en veel vrienden achter. Nu is hij er niet meer, maar we zullen nog veel aan hem denken.

Dank je wel Hubert voor alles wat je ons bijbracht. Wij gaan je “erfenis” koesteren.

De afdelingsraad en alle vrijwilligers van de afdeling Bredene.
Rode Kruis-Bredene, Prinses Elisabethlaan 47 te 8450 Bredene

One Response to Boegbeeld en voorzitter van Rode Kruis-Bredene overleden

  1. laurentius vanacker schreef:

    Hij was er altijd , op elk festival , feest , gebeurtenis . Overal waar ze het Rode Kruis nodig hadden. Ook altijd een vriendelijk woord , of een vraag hoe het met jou was. Toen ik van mijn zeiltocht naar Engeland terugkwam te Oostende (Voor Anker ) vroeg hij : “Hoe was het ? ” “Goed gezongen in Engeland ? ” Hij keek naar mijn bagage en mijn gitaar.” The Swallows hebben nooit dat geluk gehad ” Hij was verdraait zeer goed op de hoogte. Dat hij de Gouden Tent kreeg voor zijn verdienstelijk werk was een zeer goede keuze. Hij verdiende dat. Hij, altijd klaar om iemand te helpen. Bredene verliest een monument , echter veel te vroeg. Het ga je goed Hubert…………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string YCFoRt to the field below: