Bladkorven terug in het straatbeeld

Comments (0) actualiteit

Zoals voorgaande jaren werden door de gemeentelijke dienst terug bladkorven geplaatst op openbare plaatsen waar veel bomen staan. Hierbij wil het gemeentebestuur de inwoners terug aanmoedigen om zoveel mogelijk zelf de afgevallen bladeren bijeen te vegen in hun straat.

bladkorven

Dit jaar werd het project uitgebreid tot 25 bladkorven verspreid in de gemeente. Aan het gebruik van de bladkorven blijven een aantal spelregels gekoppeld. Zo worden bladkorven er enkel geplaatst voor het inzamelen van bladeren afkomstig van de openbare ruimte (straat, voetpad of plein). Voor takken of groenafval uit de eigen tuin kan u terecht op het gemeentelijk milieu- en recyclagepark. Het werpen van eigen tuin- en huisafval in de bladkorven wordt aanzien als sluikstorten. Bij misbruik wordt de korf uit de straat verwijderd. Op regelmatige tijdstippen worden ze door de gemeentelijke diensten geledigd.

De locaties van deze bladkorven kan u bekijken op deze interactieve kaart .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string cL7TWu to the field below: