An Vanhoorne de Bredense kampioen speerwerpen.

Comments (0) actualiteit, Op stap met Marcia en Annette

Interview van Marianne G. Missenden met An Vanhoorne, de Bredense kampioen speerwerpen.
Marianne op de sofa met speerwerp kampioene An Vanhoorne.

Marianne: Dag An, u bent onze kampioen speerwerpen en staat in de Westvlaamse bestlijst op 35 jaar. Zo kunt u nu bij de masters aantreden. Het mastersrecord bedraagt 40 m 28. Ligt dat binnen uw bereik?
An Vanhoorne: Ja, op basiskampioenschappen heb ik verder gesmeten: 42 m 63. Ieder heeft een soort limiet en je kunt het dan altijd verder brengen. Ik moet recorden breken.

Marianne: Waarom heeft u speerwerpen gekozen?
An Vanhoorne: Ik heb gekozen voor de beste nummers van de zevenkamp: speerwerpen en kogelstoten. De laatste jaren heb ik me meer toegespitst op speerwerpen, gewoon omdat ik dat liever doe.

anvanhoorne

Marianne: Hoe word je een goed atleet?
An Vanhoorne: Dat bepaal je zelf: wat je eigen ambities zijn. Ik wilde eerst een goed diploma hebben. Dan moet je veel trainen, sponsors vinden en voldoende inkomsten hebben.

Marianne: Hoe doet Nafi Thiam het bijvoorbeeld?
An Vanhoorne: 2 jaar geleden kende niemand haar. Toen ze zo goed presteerde, zagen sponsors en trainers haar potentieel en zo is het begonnen. Dan wordt een programma ingetekend en word je hele leven daarnaar gericht: 5 trainingen per week, dieet, massages enzovoorts. Voor mij was het anders. Sport was eerst een hobby.

Marianne: Waar traint u nu?
An Vanhoorne: 1 maal per week in clubverband en dan doe ik aan loop -en krachttraining met gewichtjes om mijn spieren te versterken en algemeen in conditie te blijven.

Marianne: Hoort u tot een sportieve familie?
An Vanhoorne: Ja, toch wel. Mijn ouders hebben altijd gevolleybald. Ze hebben een aantal titels behaald en zaten op een goed niveau. Van ons 6 jaar hebben mijn broer Bart en ik aan atletiek gedaan. Bart had hoogspringen gekozen, maar dat is een heel belastende discipline met blessures en revalideren.

Marianne: Hebt u al sportieve vooruitzichten voor uw zoontje Quinten?
An Vanhoorne: Het belangrijkste is dat hij een sport leuk vindt. Sedert zijn 3 jaar doet hij aan multimove met de kleuterjuf. Dat zijn basisbewegingen: koprol, klimmen, klauteren, behendigheid en balvaardigheden. Tijdens de vakantie neemt Quinten deel aan sportkampen, zwemkampen.

Marianne: Wat heeft hij deze zomer gedaan?
An Vanhoorne: 2 sportkampen: balinitiatie met grote en kleine ballen. Hij doet dat heel graag. Liever dan school waarschijnlijk…

Marianne: Wordt er volgens u genoeg aan sport gedaan op school?
An Vanhoorne: Nee. 1 uur per week volstaat niet. De kinderen zitten zo veel op de banken. Gelukkig zijn er goede initiatieven: aan sport doen tijdens de pauze of ’s middags.

Marianne: Hoe combineert u sport, gezinsleven en werk?
An Vanhoorne: Alles moet gepland worden. Ik moet soms tijd stelen. Als Quinten sport bijvoorbeeld, ga ik lopen, liever dan zitten wachten en babbelen met andere moeders. Op dat ogenblik begint Ans hond Lucky te blaffen.

Marianne: Loopt Lucky mee?
An Vanhoorne: Als ik op het strand loop, komt hij zeker mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string nWnCdQ to the field below: