Leerlingen fietsen en wandelen 64.270 kilometer

Comments (0) actualiteit

Met een slotfeest van Project K op het domein sportcentrum werden de Bredense scholieren bedankt voor hun medewerking. Tijdens het feest werden de kinderen getrakteerd op frietjes, waren er optredens en allerhande animatie. En ook de scholen mogen nog een beloning verwachten: dit najaar krijgen ze allemaal een boom cadeau van het gemeentebestuur.

scholenvoorklimaat

Tijdens de maand mei organiseerde Bredene het Project K (K staat voor kilometer). Het gemeentebestuur wil zo de Bredense jongeren aanzetten om zich te voet of met de fiets naar school te begeven. Bedoeling was om minstens 40.008 km fietsen/wandelen. En die afstand is symbolisch gekozen: 40.008 km is immers de omtrek van de aarde.

En dat lukte, want op het einde van de maand mei stond niet minder dan 64.270 kilometer op de teller. Het project moet, met een verminderde uitstoot van 8742 kg CO2, de jongeren bewust maken van de klimaatproblematiek. Daarenboven zorgt het mindere verkeer voor een veiligere schoolomgeving. Elke leerling vanaf het 1ste tot en met het 6de leerjaar en de middenschool die van en naar school fietste/stapte kreeg per dag 5 km die werd bijgehouden in de klas. Dagelijks noteerden de kinderen op een groot bord in de klas of ze te voet, met de fiets of met de auto naar school waren gekomen. Deze kilometers werden wekelijks per klas en school opgeteld en op een groot bord voor elke schoolpoort bekendgemaakt. Naargelang de evolutie van het aantal kilometers kleurde de wereldbol aantrekkelijker (een verwijzing naar de CO2-uitstoot van wagens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 8ZyWrB to the field below: