Arte4 stelt tentoon.

Comments (0) actualiteit

Zondag 13 november 2016 werd in de lokalen van het VC De Fakkel (vroegere Ryckewaertshof) aan de Zwanestraat te Bredene de tentoonstelling de tentoonstelling van Arte4 officieel geopend. De verwelkoming zal gebeuren door Etienne Vercarre, voorzitter van De Fakkel. De inleiding voor deze tentoonstelling werd gedaan door de projectleider van Arte4, Herbert Plovie. Kunstcriticus Marc Wallijn gaf de nodige uitleg over de getoonde werken en de kunstenaars.

arte4tentoonstelling

Auteur Marc Decerf zorgt voor wat poëzie. Marc had bij vier getoonde werken een toepasslijk gedicht geschreven. Tot slot was het Burgemeester Steve Vandenberghe die de tentoonstelling officeel opende.

indebangolf

gedichtschilderij

 

Arte4 kunstenaarsJeannine Corthals en Germaine Nyssen hebben de laatste maanden hun artistieke gave uitgewerkt bij het schilderen van Griekse taferelen en mini-tafereeltjes (en andere) op originele Griekse stenen, deze stenen kunnen dan dienen als leuke presse-papiers. De mini kunstwerkjes zullen tijdens de tentoonstelling te koop worden aangeboden. De opbrengst gaat integraal naar twee projecten van de Griekse Club Yamas waarmme Arté 4 mee verbroederd is. Het gaat over een weeshuis en een bejaardenhuis in Chania/Kreta, waar armoede in de letterlijke zin troef is.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen van zondag 13 november 2016 tot maandag 28 november 2016 en dit tijdens de openingsuren van VC De Fakkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string v7hE98 to the field below: