Het wordt een leuk Bredens carnavalweekend.

Comments (0) actualiteit

Donderdagavond 10 maart 2016 vond in Taverne De Puinhoop de persvoorstelling voor de komende carnavalstoet plaats. De persvoortelling werd naast enkele persmensen ook bijgewoond door het regerende Bredense Prinsenpaar, Schepen Eddy Gryson en vele synphatisanten. Het was de voorzitter van het Bredens Carnaval Comité, Werner Anseeuw, die als organiserende vereniging de aanwezigen verwelkomde.

bal en stoet carnaval bredene (1)

Foto Edwin Fontaine (Nieuwsblad) – op de foto het bestuur van BCC, het Prinsenpaar en schepen van toerisme en cultuur. VLNR : Prinses Fantasia, Els Anseeuw Penningmeester BCC en eerste Bredense Keizerin, Mario Vermeylen onder-voorzitter BCC, Werner Anseeuw voorzitter BCC, Prins Bjorn van de OVD Dunekeuns, Erik Degroote commissaris-verslaggever BCC, Prins Bolleke secretaris BCC en schepen Eddy Gryson. Met de affiches van de stoet en het bal.

Eerst werd het nieuw bestuur van het Bredens Carnaval Comité voorgesteld. De voorzitter is Werner Anseeuw, onder-voorzitter is Mario Vermeylen, secretaris is Dirk Cattoir alias Prins Bolleke, penningmeester Els Anseeuw en commissaris-verslaggever is Erik Degroote. Werner ging verder met het gemeentebestuur te bedanken voor het vertrouwen dat aan het BCC gegeven werd om de stoet te organiseren. De carnavalstoet is een organisatie van BCC vzw met de medewerking van het gemeentebestuur Bredene en PZ Bredene/De Haan. Werner benadrukte ook dat dit het weekend is van het regerende Prinsenpaar. Zowel Prins Bolleke als Prinses Fantasia hebben bevestigd dat ze er samen met het jeugdprinsenpaar een fantastisch weekend van zullen maken, een weekend vol LOL en LEUTE.

Schepen Eddy Gryson benadrukte dat deze stoet belangrijk is voor Bredene, het toerisme en de lokale handelaars en was verheugd te zien dat het Prinsenpaar voor dit weekend de handen in elkaar gaan slaan om er iets tof van te maken. Eddy zei ook alle vertrouwen te hebben in Werner en zijn team en was tevens blij dat zoveel Bredense handelszaken de stoet sponsoren.

persbolfan2

Vooraf aan de stoet is er nog een bal tvv deze stoet. Dit bal vindt plaats in zaal Caproen en dit op 18 maart 2016. Er zijn optredens van Herbert Verhaeghe, Jason Bradley, Jennifer Berton en Kurt Crabbé in een presentatie van VBRO. Kaarten in VVK aan 12,00 euro en 15,00 euro ADD.

Het carnavalweekend start op vrijdag 25 maart 2016. In de namiddag zullen het Prinsenpaar een bezoek brengen aan het Bredense rust-en verzorgingstehuis Wackerbout. In de vooravond zullen Prins Bolleke en Prinses Fantasia de paasfoor officieel openen. Na de opening van de paasfoor wordt in Taverne De Puinhoop door schepen Eddy Gryson de sleutel overhandigd aan het Prinsenpaar, op dat moment is Bredene een weekend lang van Fantasia en Bolleke. De sleuteloverdracht wordt gevolgd door een eetfestijn in taverne De Puinhoop.

persbolfan1

Zaterdag 26 maart 2016 is er dan de grote mooie Bredense carnavalstoet met op dit moment reeds 30 bevestigde inschrijvingen. Het zijn stuk voor stuk mooi praalwagens. De stoet start om 14.11 uur aan de Caproen in Bredene en zal via Fritz Vinckelaan, Duinenstraat en Kapelstraat richting MEC Staf Versluys, een tocht van ongeveer 5,2 km. Tijdens de stoet zullen er door het Prinsenpaar vele kilo’s spekken worden uitgeworpen. Aan het einde van de stoet zullen er ook twee reuze spekkenworpen  worden gedaan, 1 door het Prinsenpaar van op de tribune naar de massa die op dat moment voor de tribune staan en een tweede worp door het jeugprinsenpaar van op een podium op het Evenementenplein en dit voor de aanwezige kinderen. Ook dit jaar zullen een gouden tickets worden uitgeworpen die men kan omruilen voor een mooie prijs.

Na de stoet zullen het prinsenpaar nog samen verschillende sponsorende horecazaken bezoeken en er 1 of meer maal hun prinsenbeker vullen.

Na een nacht met een uurtje minder is er in de Puinhoop nog een uitgebreid ontbijt en loopt het Bredens Carnavalweekend op zijn einde.

affiche_carnavalstoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string evX0Vu to the field below: