Geslaagd multicultureel zaalvoetbaltoernooi.

Comments (2) actualiteit

Zaterdag 23 mei 201 5 werd in de sportzaal van het gemeentelijk sportcentrum het jaarlijkse multicultureel zaalvoetbaltoernooi gespeeld. De organisatie van dit tornooi is in handen van Domnique Lubaki van de vzw Multi Mondo. Dominique is tevens evaringsdeskundige “Sport als middel voor integratie”. Het tornooi werd mede georganiseerd door de VZW Carpe Diem van Monica Van Brussel en werd gesponsord door Bredene-Breed.

Volgende ze ploegen hadden zich voor dit tornooi ingeschreven : Bamyan, Carpe Diem, Les Colombiers, Integraal, Jakoboe en De Daltons. Er werden twee poules van 3 ploegen samengesteld. Elke ploeg speelt in de poule twee wedstrijden en tot slot nog een finale wedstrijd. Het belangrijkste van dit tornooi is integratie, sporten en amusement.

Om 14.05 uur werd het tornooi op gang getrapt met de wedstrijd Carpe Diem tegen integraal. Rond 17.30 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en kon er gestart worden met de finalewedstrijden. Eerst de wedstrijd voor plaats 5 en  6 gevolgd door de wedstrijd voor plaatsen 3 en 4 en tot slot de grote finale met de wedstrijd voor plaats  en twee.

podiumzaalvoetbalmultimondo

Iets na 19.00 uur weerklonk het laatste fluitsignaal. Het tornooi werd gewonnen door de VZW Jakoeboe, dit is een vzw die erkend is welzijnsschakel voor vluchtelingen. Op de tweede plaats eindigde Integraal, Afrika aan de kust. Derde werd de ploeg Les Colombiers uit de Zegelaan te Bredene, een begeleide thuis van anders validen. Vierde werden de Daltons, een Oostendse liefhebbers voetbalploeg. Vijfde werd de medeorganisator, vzw Carpe Diem en de rode lantaarn is voor Bamyan.

Deze sportieve multiculturele namiddag werd in de sportzaal afgesloten door de bekeruitreiking. De mooie trofeeën werden geschonken door Dirk Cattoir van Bredene-Breed, die zelf wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

Voor de spelers van Carpe Diem en Les Colombiers en hun begeleiders was er om de dag af te sluiten een grote barbecue in de tuin van Les Colombiers.

Foto’s van die tornooi en de barbecue kan je terug vinden op de facebookpagina van Carpe Diem vzw.

 

2 Responses to Geslaagd multicultureel zaalvoetbaltoernooi.

 1. Annette schreef:

  We danken Bredene Breed, hartelijk voor alles en dit mooie verslag!
  Weer een groot succes!
  Een tornooi met super ploegen.
  De sfeer, die er hing moedigde de spelers nog meer aan.
  Het behalen van een beker (6 bekers geschonken door Dirk Cattoir), was 100% hun doel!
  Soms ging het er hard aan toe, maar fair!
  Later in het jaar, voor herhaling vatbaar!
  Weer zijn er 40 spelers gelukkig gemaakt, elk van hen kreeg de kans om mee te spelen. kreeg de kans om mee te spelen.

  Volgende keer ben je er wel bij!
  Dominique, Monica & Annette

 2. Een goed idee van Bredene Breed, de link te makken met onze Facebookpagina, zo vind iedereen de weg naar onze vzw! Dank u
  http://www.facebook.com/pages/Carpe-Diem-vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string lfwaWh to the field below: